Poljoprivreda: Ravnanje atarskih lenija u Sakulama (video)

21/03/2023

 Ravnanje atarskih lenija u Sakulama

SAKULE, 21. mart 2023 – Akcijom poljoprivrednika u Sakulama počelo je ovogodišnje ravnanje atarskih lenija pred prolećne ratarske radove.

Akciju su ispratili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin. Lokalna samouprava ovu akciju podržava finansiranjem goriva za mehanizaciju svih učesnika. Sakuljani su danas ravnali oko 150 kilometara atarskih puteva na šest lokacija.

„I ove godine krećemo u ravnanje lenija zahvaljujući Opštini Opovo i Mesnoj zajednici Sakule koji su nam obezbedili gorivo, a to je glavni materijal koji mi trošimo da bi ravnali ove lenije. Idemo na šest lokacija naših atarskih puteva, Siget, Ugar, Zabran, Čot, itd, ternutno ovde na parkingu ima oko 35 traktora ali neki ljudi kojima je bliža njiva pridružiće nam se usput, tako da je ukupan broj traktora 45. Radićemo oko 150 kilometara puteva zato što neke puteve prelazimo dva puta tanjiračama da bi se doveli u ono prvobitno stanje. Zahvalio bi se i svim poljoprivrednicima iz Sakula koji su odvojili svoje slobodno vreme da dođu i ravnaju atarske puteve kako bi bilo bolje za našu mehanizaciju“ izjavio je za Glas Opova jedan od koordinatora akcije Srba Stanojev.

Ravnanje atarskih lenija u Sakulama; Foto/Glas Opova

Učešće u ovoj akciji je jedan od vidova podrške lokalnim poljoprivrednicima ističe zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov.

„Već godinama unazad naša lokalna samouprava i poljoprivrednici zajedničkim snagama organizuju akcije ravnanja atarskih puteva. Kao i prethodnih godina akciju krećemo od Sakula i kasnije kontinuirano nastavljamo u Barandi, Sefkerinu i Opovu. Naša opština je pretežno poljoprivredna sredina i ovakve akcije su benefit za naše poljoprivrednike. Mi kao lokalna samouprava to podržavamo pomažući u finansiranju goriva, a poljoprivrednici svojom mehanizacijom sprovode radove“, rekla je za Glas Opova Simin Damjanov.
Nakon Sakula, ravnanje atarskih lenija se nastavlja i u ostalim opštinskim mestima.


 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije