Lovačko društvo Fazan: 100 godina lovstva u Opovu

19/02/2023

100 godina lovstva u Opovu

OPOVO, 19. februar 2023 – U Lovačkom domu u Opovu održana je izborna Skupština Lovačkog društva „Fazan“ na kojoj je obeležen i jubilej – 100 godina od osnivanja društva.

Na početku Skupštine, prisutni članovi su minutom ćutanja odali poštu preminulim lovcima između dve skupštine. Finansijski i lovno – radni izveštaj podneo je predsednik društva Željko Mosić, a zatim se pristupilo izbornim radnjama. Skupština je ponovo reizabrala Željka Mosića za predsednika u novom mandatu od četiri godine, a takođe, nepromenjen je ostao i Upravni odbor. Nakon toga predloženi su i primljeni novi članovi Društva, predstavljen je i novi lovočuvar Udruženja Stevica Josić, a prisutnima se obratio predsednik opštinskog Lovačkog udruženja Opovo Dragan Stojanov, koji je ukratko opservirao rad Udruženja u prethodnom periodu.

100 godina lovstva u Opovu; Foto/Glas Opova

Prisutne je pozdravio i predsednik opštine Miloš Markov, kome je uručena zahvalnica za podršku Društvu od strane lokalne samouprave. Markov je opovačkim lovcima čestitato jubilej i poželeo puno uspeha u budućnosti.

„Sto godina je veliki jubilej i želim vam da tako i nastavite. Posebno bih vam preporučio da što više aplicirate na konkursima. Mi kao lokalna samouprava smo i do sada podržavali sve vaše projekte i nema razloga da tako ne nastavimo i u budućnosti“, poručio je Markov.

Nakon radnog dela Skupštine, povodom jubileja usledila je dodela priznanja. Za odsterl štetočina zahvalnice i lovnu municiju je dobila grupa mladih lovaca – Dejan Budimirov, Nenad Latić, Stefan Čačija i Saša Milenković, dok su za doprinos Društvu zlatne plakete i lovački nož uručene veteranima Radislavu Babiću i Branislavu Bogdanovu za 50 godina članstva i Dragomiru Kuču za staž od 30 godina kao lovnika.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije