GG Milorad Soldatović – Srpska napredna stranka: PATA KARTE U PRVOJ RUCI

14/10/2014

PATA KARTE U PRVOJ RUCI
Opovo, 14. oktobar 2014;
U maloj sali Skupštine opštine Opovo večeras je održan dugo očekivani sastanak između predstavnika GG Milorad Soldatović i Srpske napredne stranke, koji je trebao da odluči o daljoj sudbini njihove koalicije na lokalnom nivou.
DSC_0097

Ispred Srpske napredne stranke na sastanku su učestvovali predsednik Opštinskog odbora Zoran Tasić, šef odborničke grupe „Pokrenimo Opovo“ Predrag Ginculj i član Opštinskog odbora Nebojša Kovačević.  S druge strane, odbornička grupa GG Milorad Soldatović je pored Milorada Soldatovića bila gotovo u punom sastavu gde je nedostajao samo odbornik Jovan Toma.
DSC_0104

Sam sastanak je protekao u ambivalentnoj atmosferi gde su dve strane jedna o drugoj iskazale međusobni respekt ali isto tako čuli smo i niz obostranih zamerki. Tako su predstavnici GG Milorad Soldatović zamerili svojim koalicionim partnerima što se povremeno na sednicama parlamenta ponašaju kao opozicija zbog čega su u par navrata to i javno rekli u svojim medijskim komentarima, a takođe su izneli i stav da su mnogo više očekivali u doprinosu lokalnoj ekonomiji od stranke sa takvim uticajem i političkom snagom.

I naprednjaci su imali svoje zamerke, a to se pre svega odnosi na nedostatak respekta i razumevanja u odnosima sa mesnim zajednicama u kojima oni vrše upravljanje, kao i nedostatak dobre komunikacije i konstruktivne saradnje između čelnih ljudi ove dve političke organizacije.

Mada su oko svih problema i nesuglasica više – manje našli zajednički jezik, kamen spoticanja i dalje je ostao zamenik predsednika opštine, jer su naprednjaci insistirali na njegovoj smeni. Soldatović je rekao da grupa odbornika okupljena oko Lige socijaldemokrata Vojvodine i Jedinstvene Srbije predstavlja njihove stare koalicione partnere čija lojalnost ne dolazi u pitanje  i da su ih upravo zbog Srpske napredne stranke oštetili u kadrovskoj preraspodeli, tako da bi nove promene bile politički nekorektne. Na ovu konstataciju Tasić je rekao da Srpska napredna stranka nema ništa protiv Lige socijaldemokrata Vojvodine i da se zahtev za smenu odnosi samo na zamenika predsednika opštine, a kao razloge je naveo da Jedinstvena Srbija ne može imati ovu funkciju sa samo jednim odbornikom i istovremeno istakao da zamenik predsednika ne može biti čovek koji nanosi moralne i finansijske štete opštini  i istovremeno stalno „rovari“ protiv Srpske napredne stranke, koja je član većinske koalicije. Tasić je tom prilikom rekao da oni možda nisu doneli opštini onoliko koliko se očekivalo ali da opštinu nisu ni oštetili kao neki.
DSC_0110

Kako god bilo sastanak se završio bez konkretnog zaključka, a da li će i kada biti novih pregovora nisu znali da nam odgovore ni jedna ni druga strana.

Soldatović je nakon sastanka izjavio da i dalje veoma respektuje Srpsku naprednu stranku i da je politički interes naše sredine da nastave zajedno u većinskoj koaliciji.

– Mi želimo da nastavimo saradnju i smatram da su kadrovska pitanja unutar odborničkih grupa sekundarana stvar i da imamo mnogo važnijih pitanja koja moramo rešavati u interesu građana, rekao je Soldatović.

Tasić je i u izjavi za medije istakao da je jedini uslov na kojem insistiraju razrešenje zamenika predsednika opštine.

– I pored nekih nesuglasica mi smo zaista zadovoljni saradnjom i koalicijom sa GG Milorad Soldatović, i spremni smo da mnogo više doprinesemo lokalnoj zajednici ali ne možemo prihvatiti Branka Mihajlovića kao zamenika predsednika opštine, izričit je bio Zoran Tasić. Obavestićemo vrh stranke o današnjim razgovorima pa ćemo nakon konsultacija videti šta ćemo dalje preduzimati.
DSC_0112

I da na kraju zaključimo: politička etikecija na nivou, respekt obostrano iskazan, prozivke umerene, popustio niko nije, koalicija formalno egzistira, a šta će biti, pa videćemo u novoj podeli karata.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije