Atletika: Filip Stanković u Abu Dabiju, Spartakova najmlađa ekipa na Zvezdinom Novogodišnjem mitingu

31/12/2022

u SPORT

Filip Stanković u Abu Dabiju, Spartakova najmlađa ekipa na Zvezdinom Novogodišnjem mitingu

OPOVO, 31. decembar 2022 – Spartakov atletičar Filip Stanković je 17. decembra učestvovao na maratonu održanom u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde ostvario odličan rezultat i istrčao deonicu dugačku 42,2 km za 2 sata 57 minuta i 23 sekunde, što je njegov novi lični rekord.

Filip se odlično držao prvih 36 km, držao je tempo na oko 4:05 prosečno po kilometru, gde se nakon 36 km temperatura povećala i njemu se naglo slošilo te je povraćao, ali nije odustajao već je samo malo usporio. Filip je u konkurenciji do 30 godina zauzeo drugo mesto te se našao na pobedničkom postolju.

Filip je odlično istrčao trku, ostaje malo žal za poslednjih nekoliko kilometara, jer da je nastavio u tom ritmu istrčao bi bolje za još 3 do 4min, ali u toj pustinji istrčati ovaj rezultat je izvanredno. Filip je otišao u Abu Dabi, zahvaljujući svojoj najboljoj drugarici, Anđeli Ivezić, koja živi i radi tamo, koja je sve finasijske troškove preuzela na sebe i Filip joj se ovom prilikom zahvaljuje.

Filip Stanković; Foto/AK Spartak

Zvezdin novogodišnji miting

U atletskoj dvorani u Beogradu, održan je 25. decembra “Zvezdin Novogodišnji miting”. Takmičenje je bilo izuzetno masovno sa preko 1000 učesnika, a učestvovali su klubovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Opovački “Spartak” je nastupio sa svojom najmlađom ekipom atletskih škola.

U trci na 50m dečaka 2015/16 godišta, Nemanja Hajduk je zauzeo drugo mesto u grupi (9,45s), Stefan Vukajlov je zauzeo treće mesto u grupi (9,56s), Marko Cvetković je takođe bio treći u grupi (9,69s).

U trci devojčica 2013/14 godišta na 50m, Nikolija Vitolić je bila druga u grupi (8,81s), Jovana Vukajlov je bila četvrta u grupi (8,87s), Tina Cvetković je takođe zauzela četvrto mesto u grupi (9,21s).

U trci devojčica 2011/12 na 50m, Nina Cvetković je zauzela prvo mesto u grupi (8,20s), dok je Milana Milovanov bila četvrta u grupi (9,00s).

U trci dečaka 2011/12 na 50m, Filip Poledica je zauzeo prvo mesto u grupi (7,82s), a Nikola Krivokuća peti u grupi (8,13s).

 

pročitajte još i

Košarka: Opovčani na startu ubedljivi u Šidu

Košarka: Opovčani na startu ubedljivi u Šidu

Opovčani na startu ubedljivi u Šidu OPOVO, 7. februar 2023 – Na startu drugog dela prvenstva Međuregionalne lige KSV – jug, Opovčani su nastavili sa dobrim rezultatima i ostvarili svoj sedmi prvenstveni trijumf. PARTIZAN (Šid) – OPOVO 99 66:83 (16:18; 15:29; 16:13;...

Fudbal: Radnički efikasan i u Debeljači

Fudbal: Radnički efikasan i u Debeljači

Radnički efikasan i u Debeljači BARANDA, 6. februar 2023 – odličan početak priprema za Radnički iz Barande. Nakon pobede u subotu nad sefkerinskim Tempom, dan kasnije Baranđani su trijumfovali u Debeljači gde su pobedili domaći Spartak rezultatom 3:1. Golove za...

Šah: Sto godina od rođenja velemajstora Svetozara Gligorića

Šah: Sto godina od rođenja velemajstora Svetozara Gligorića

Sto godina od rođenja velemajstora Svetozara Gligorića U Domu vojske u Beogradu, u organizaciji Šahovskog saveza Srbije, 2. februara je upriličena svečana akademija povodom obeležavanja 100 godina od rođenja Svetozara Gligorića, jednog od najboljih šahista u istoriji...

Streljaštvo: Teodora Kljajić niže uspehe

Streljaštvo: Teodora Kljajić niže uspehe

Teodora Kljajić niže uspehe Baranda/Novi Sad, 5. Februar 2023 Naša mlada sugrađanka iz Barande Teodora Kljajić je članica „Streljačke družine-Pančevo 1813". Takmiči se u kategoriji seniorki vazdušnim pištoljem. U januaru ove godine osvojila je drugo mesto na prvenstvu...

najnovije

najčitanije