Novogodišnja teglica i vašar: Slatko i slano za sve ukuse (video)

24/12/2022

Slatko i slano za sve ukuse

OPOVO, 24. decembar 2022 – U organizaciji Opštinske narodne biblioteke Opovo, u hotelu „Stari Banat“ u Opovu, održana je četvrta po redu manifestacija „Novogodišnja teglica“, takmičenje u slanoj i slatkoj zimnici.

Novogodišnja teglica je ove godine okupila 23 takmičara u pet kategorija, što je i najveći broj od kada se ova manifestacija održava. Direktorka kulturne ustanove Katarina Nikolić ralić je istakla veliki odziv takmičara i pokroviteljstvo lokalne samouprave.

Manifestaciju je obišao predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima iz Skupštine opštine Opovo, predsednikom skupštine Nenadom Josićem i njegovim zamenikom Draganom Ugrinovim.

Markov je istakao važnost ovakvih događaja koji imaju, ne samo manifestacioni, već i turistički značaj za našu opštinu.

novogodišnja teglica; Foto/Glas Opova

„Drago mi je što se danas okupilo preko dvadeset izlagača i ono što je dobro što svake godine imamo sve više takmičara i što se manifestacija razvija. Lepo je i što je sve više ljudi iz naše opštine koji izlažu i imaju neke autentične proizvode tako da nam je veliko zadovoljstvo što se jedna ovakva manifestacija održava i nastavićemo da je negujemo. Želimo da se u našoj opštini, pored nekog svakodnevnog života, postoji i društveni život, da postoji dosta aktivnosti i manifestacija, posebno pred novogodišnje praznike čime zaokružujemo ovu godinu“, izjavio je Markov.

Žiri sačinjen od stručnjaka sa novosadskog Prirodno – matematičkog fakulteta, departman za turizam i ugostiteljstvo, pohvalio je sve takmičare i istakao da je i ove godine bilo inovativnosti i kreativnosti i da će zbog toga naredne godine biti ustanovljena još jedna takmičarska kategorija, upravo za inovativnost i kreativnost.

Pobednici ovogodišnje „teglice“ su Branislava Đekić (proizvodi od bundeve), Udruženje žena „Gornji grad“ Pančevo (turšija), Zorica Ugrinov (pekmez od šljiva i kajsija), Vesna Mišković (ajvar) i Dragana Rauh (kompot i slatko).

Nakon „teglice“, u centru Opova kod parka održan je i novogodišnji vašar gde su na prodajnim štandovima bile izložene slane i slatke kulinarske poslastice, zimnice, piće, proizvodi od tekstila i stakla, novogodišnji ukrasi i drugi razni proizvodi narodne radinosti.

novogodišnji vašar; Foto/Glas Opova

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije