Vremenske prilike: Prvi sneg, na isti dan kao i prošle godine

12/12/2022

Prvi sneg, na isti dan kao i prošle godine

Opovo, 12. decembar 2022
Kako su i prognozirali meteorolozi došlo je najavljeno zahlađenje, a po prvi put ove godine pao je i sneg. Sneg je bio malog intenziteta te nije bilo problema u saobraćaju ne teritoriji naše opštine. Ono što je interesantno, prvi sneg, prošle 2021. godine pao je na isti dan, 12. decembra, ali tada je bilo više padavina pa je zimska služba intervenisala na kolovozima i putnim pravcima o čemu smo vas tada izveštavali. Srećom, ovog puta nije bilo potrebe za tim.
Danas se očekuje  oblačno i hladno vreme, mestimično sa susnežicom i snegom, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, na jugu i kišom. Pre podne na severu postepeno razvedravanje sa severozapada. Posle podne u zapadnim i centralnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina i razvedravanje. Vetar slab i umeren, na severu i istoku povremeno i jak, severozapadni, posle podne u slabljenju. Najviša temperatura od 1 do 6 °C.
U utorak i sredu ujutro slab do umeren mraz. U utorak pretežno sunčano i hladno. Zatim umereno do potpuno oblačno i toplije, u sredu posle podne i uveče u jugozapadnoj i južnoj Srbiji, a u četvrtak i petak u celoj zemlji mestimično sa kišom. Od subote ponovo hladnije sa susnežicom i snegom.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije