Ministarstvo finasija: Prijavljivanje za 5.000 dinara pomoći od 1. decembra

25/11/2022

Prijavljivanje za 5.000 dinara pomoći od 1. decembra

BEOGRAD, 25. novembra (Tanjug) – Ministar finasija Siniša Mali izjavio je da će prijavljivanje za novu jednokratnu pomoć države od 5.000 dinara namenjene mladima početi 1. decembra i trajaće do 15 decembra.

“Svi mladi od 16 do 29 godina mogu da se prijave kako je predsenik obećao. Prijavljivanje je jednostvano, kao i ranije, broj lične katre i matični broj, izaberete banku u koju ćemo da uptalimo novac i mi ćemo već od 16. do 20. decembra svima isplatiti”, objasnio je Mali.
Naveo je da je prve dve pomoći od po 100 evra primilo 1.060.000 mladih u Srbiji i da zato očekuje da će i ovog puta interesovanje biti veliko.

On je podsetio da će od 1. januara penzioneri imati još 12,9 procenata uvećenja penzija, što je sa prethodnim uvehcanjem od devet procenata sa početka novembra, kumulativno povećanje od 20,1 odsto za 2023. godinu.

Mali je dodao da će od početka neredne godine biti uvećane plate u javnom sektoru za 12,5 odsto, kao i minimalna zarada za 14,3 procenta, što znači da će minimalac biti iznad 40.000 dinara i da će “pogurati” plate naviše.

“Mi ćemo u decembru ove godine imati prosečnu platu od 720 evra, a u decembru naredne godine sa ovim povećanjima biće 820 evra. Prosečna pnezija u Srbiji će u decembru biti oko 280 evra, a u decembru naredne godine će biti 320 evra sa povećanjima”, rekao je Mali.

Istakao je da je Srbija bez obzira na krizu i sve izdatke likvidna i da jutros u budžetu ima 303 milijarde dinara.

“Uprkos inflaciji i krizi nismo zaustavili ni jednu investiciju, a s druge strane ulažemo i poboljšavamno životni standard građana. Imaćemo 3,9 milijardi evra direktnih stranih investicija i zato je važno da ne stanemo sa izgradnjom autoputeva i brzih pruga, jer to privlači investitore”, rekao je Mali.

Napomenuo je da je u ovoj krizi najvažnije da se izborimo za to da nema otpuštanja, da ljudi zadrže radna mesta, da se zadrži stabilnost ekonomije, kako bismo nakon završteka konflikta u Ukrajini i izalska iz krize nastavili sa visokim stopama rasta koje smo imali pre krize.

Prijavljivanje za 5.000 dinara pomoći od 1. decembra

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije