Socijalna politika: Dodela pomoći u nabavci ogrevnog drveta (video)

24/11/2022

Dodela pomoći u nabavci ogrevnog drveta 

OPOVO, 24. novembar 2022 – U okviru programa socijalne politike, lokalna samouprava i ove godine organizuje raspodelu ogreva za najugroženije kategorije stanovništva.
Sprovedena je nabavka 610 kubnih metara drva, što je šest puta više u odnosu na pre sedam godina kada je ova akcija prvi put pokrenuta. Nakon procedure prijava i procene opštinske komisije, drva su raspoređena na 292 domaćinstva. Akcija je krenula u Sakulama 14. novembra, zatim nastavljena u Barandi i Opovu, a biće završena u Sefkerinu.
Građani, korisnici ovog programa, ističu značaj ove pomoći, posebno ove godine kada imamo nestabilnu situaciju sa cenama i nabavkom  ogreva.
Distribuciju zimskog ogreva ispratio je predsednik opštine Miloš Markov koji je istakao da lokalna samouprava kroz razne programe podrške pomaže socijalno ugrožene porodice i pojedince, a pred svaku zimu sprovodi se akcija raspodele ogreva.

Foto/Glas Opova

„Nekoliko godina unazad lokalna samouprava sprovodi ovaj program u sklopu socijalne zaštite naše opštine. Obezbeđujemo pomoć u ogrevu, prošle godine su to bili briketi, ove godine smo uspeli uz pomoć Pokrajinske vlade da obezbedimo ogrevno drvo i to veću količinu od 610 kubnih metara. Gledali smo da ove godine izađemo u susret svim našim sugrađanima koji su iskazali potrebu uzimajući u obzir da je i priča sa energentima prilično nestabilna. Ove godine smo podržali neđto manje od 300 porodica i svaka dobija po dva kubna metra ogrevnog drveta i mislim da će im to značiti sa dva aspekta. Prvo, to je cena ogrevnog drveta koja je dosta poskupela, a drugo je i dostupnost ogreva jer je teže doći do njega, tako da smatramo da je ovaj program opravdan i trudićemo se da ovako nastavimo i u narednom periodu“, izjavio je Markov.
U ovogodišnjoj akciji  ogrev je obezbeđen za 57 porodica u Sakulama, 66 u Barandi, 75 u Sefkerinu i 94 u Opovu.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije