Sportski pregled: TRI POBEDE I JEDAN REMI

07/10/2014

u SPORT

TRI POBEDE I JEDAN REMI
Opovo, 07. oktobar 2014;
U vikendu iza nas, fudbalski klubovi iz naše opštine nisu razočarali svoje navijače. Sva tri domaćina – Borac, Omladinac i Tempo, ostvarili su pobede, dok su Baranđani doneli bod sa gostovanja.

BANATSKA ZONA: Borac – Železničar 3:1; Sakuljani nastavljaju po planu. Ostvarena je pobeda protiv jakog rivala, ekipe koja u svojim redovima ima čak šest igrača, koji su igrali u saveznom rangu. Sa dva gola istakao se štoper Marjan Hornung ali trener Nenad Stojčić smatra da je , svaki igrač je dao veliki doprinos na svojoj poziciji tako da je ova pobeda rezultat celog tima. Nažalost, Ivan Damjanović je naseo na provokacije svog čuvara, neprimereno odreagovao i dobio direktni crveni karton, zbog čega će verovatno pauzirati bar dve utakmice. Damjanović je bitan igrač u napadačkoj liniji, ali ove sezone Borac ima kvalitetne alternative na svim pozicijama.
Untitled-1

PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA: Sloga (BNS) – Radnički 0:0; Bod sa gostovanja nije neuspeh ali Baranđani mogu i moraju više. Pozitivno je to što je Radnički nastavio seriju bez poraza tako da puleni trenera Miljkovića u nove susrete ulaze sa psihološkom stabilnošću. Baranđani su izašli u verovatno najačem sastavu ali nisu odigrali na nivou prethodnih utakmica. Izuzetno loš teren u Vladimirovcu nije odgovarao fudbalerima Radničkog, posebno tehničarima i kreatorima igre. Šanse su imale obe ekipe ali se meč završio bez golova.

DRUGA JUŽNOBANATSKA LIGA ZAPAD – GRUPA SEVER: Omladinac – Unirea 3:1; Tempo – Glogonj 3:1; Još uvek se čeka prava forma i igra Omladinca i ova ekipa je prava zagonetka za prognozere. Mnogo toga ne štima u fudbalskom „orkestru“ Opovčana ali je dobra strana što je prvenstvo na početku i ni jedna ekipa se nije previše odvojila. Liga je evidentno slabog kvaliteta i Omladinac bi morao to da iskoristi. Uzdinci su u nedelju više pričali i komentarisali suđenje nego što su igrali fudbal ali umesto da ih Opovčani isprate s punom mrežom golova, za ishod meča se strepelo do poslednjeg trenutka kada je Marko Nenezić konačno pogodio za 2:0. Cilj je postignut i osvojena su tri boda a fudbalere Omladinca narednog vikenda očekuje najveći ispit. U pitanju je gostovanje u Debeljači, gde bi dobar rezultat dao psihološko samopouzdanje i vetar u leđa za nastavak prvenstva.

Sefkerinci igraju sve bolje i polako se penju na tebeli. Problemi sa trenerom i igračkim kadrom  sada su iza njih, što se može videti i po rezultatima i po prikazanoj igri. Glogonj je pobeđen rutinski, strelci su sve efikasniji i trener Dejan Suba ima razloga za zadovoljstvo. Ako ovako nastave, ne bi bilo veliko iznenađenje da se umešaju u borbu za baraž. Međutim, prvenstvo je dugo tako da se za davanje nekih dugoročnih prognoza mora sačekati.

 

LISTA STRELACA:

7: Dušan Dobrić (Radnički);

6: Ivan Kotlajić (Omladinac);

3: Marko Mosić (Omladinac), Aleksandar Marković (Borac), Marko Nenezić (Omladinac), Marjan Hornung (Borac), Ivan Damjanović (Borac), Darko Todorovski (Tempo), Branislav Cukić (Radnički), Miloš Mačužić (Radnički);

2: Uroš Popović (Omladinac), Željko Luković (Borac), Nemanja Vučetić (Radnički), Aleksandar Šušnjar (Radnički);

1: Branislav Milovanov (Radnički), Marko Hristov (Radnički), Vladan Tomić (Tempo), Ivan Ružić (Omladinac), Vidan Mladenović (Tempo), Nemanja Paunović (Tempo), Dejan Pavlović (Borac), Žarko Đokić (Borac), Nenad Simić (Radnički), Đorđe Grčak (Omladinac), Miloš Stamenković (Tempo), Saša Jovanov (Omladinac), Nenad Rošulj (Radnički), Damjan Vidić (Radnički), Dragomir Šušnjar (Radnički).

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

najnovije

najčitanije