Bezbednost u saobraćaju: Postavljanje usporivača brzine (video)

09/11/2022

Postavljanje usporivača brzine 

OPOVO, 9. novembar 2022 – U okviru programa bezbednosti u saobraćaju startovali su radovi na postavljanju usporivača brzine na uličnim kolovozima.

Postavljanje i montiranje usporivača brzine, radnici Javnog preduzeća „Mladost“ započeli su od ulice Žarka Zrenjanina u Opovu, a radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić.

Ispred komunalnog preduzeća Igor Vujić je najavio ovu akciju na teritoriji cele opštine.

„Iz bezbednosnih razloga, bezbednosti u saobraćaju a posebno bezbednosti dece, danas je nastavljeno postavljanje usporivača brzine. JP „Mladost“ izvodi radove, danas počinjemo sa naseljenim mestom Opovo gde ćemo postaviti dva usporivača brzine, a od sutra nastavljamo sa postavljanjem i u ostalim naseljenim mestima Opštine Opovo“, izjavio je Vujić.

Usporivači brzine ili ležeći policajci su horizontalne fizičke prepreke kojima se vozači primoravaju na kretanje manjom brzinom na pojedinim delovima putne ili ulične mreže, a povod za njihovo postavljanje je da se kroz smanjenje brzine utiče na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije