Aktuelni projekti: Termička izolacija za objekat Centra za socijalni rad (video)

02/11/2022

Termička izolacija za objekat Centra za socijalni rad (video)

 

OPOVO, 2. novembar 2022 – U toku su radovi na realizaciji projekta „Rekonstrukcija termičkog omotača objekta Centra za socijalni rad u Opovu“, koji je finansiran sredstvima Ministarstva za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije i lokalne samouprave.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov, rukovodilac Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Opovo Rade Cvetanović i direktorka Centra za socijalni rad Opovo Jelena Bjelica.

Predsednik opštine je istakao značaj realizacije ovog projekta sa dva aspekta.

Termička izolacija za objekat Centra za socijalni rad 1; Foto/Glas Opova

„Počeli smo sa realizacijom projekta unapređenja energetske efikasnosti Centra za socijalni rad i u pitanju je kompletna zamena termičkog omotača. Nama je to izuzetno bitno s obzirom da je energije nešto što je fokus ovih dana i što će biti sigurno fokus u narednom periodu. Investicija je prilično velika, podržana od Ministarstva za unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština i uz naše sufinansiranje i ukupna vrednost ovih radova je oko 10 miliona dinara, od čega Ministarstvo finansira oko osam, a naša lokalna samouprava dva miliona dinara.

Ovaj projekat je bitan pre svega zbog dva faktora. Pre svega ušteda električne energije jer će se sa novim termičkim omatačom postiže se i energetska efikasnost objekta, tako da će nam biti potrebno manje sredstava za grejanje i hlađenje i na taj način obezbeđujemo i pristojnije uslove za rad. Na ovaj način mi želimo da budemo odgovoran servis prema našim građanima ali i prema zaposlenima koji obavljaju ove odgovorne poslove“, izjavio je Markov.

Rok za završetak radova je 90 dana, a kako izvođač radova ističe, verovatno će se završiti i pre roka.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije