Glogonjska jesen: Jelica Matić iz Opova uzgajila najveći kupus

30/10/2022

Jelica Matić iz Opova uzgajila najveći kupus

GLOGONJ, 30. oktobar 2022 – Na ovogodišnjoj manifestaciji Glogonjska jesen – Dan povrtara ili popularno nazvane glogonjska kupusijada, bogat program za sve one koji vole ovo povrće ali i sve ostale tradicionalne banatske đakonije.
Na bazaru koje je organizovalo Udruženje žena „Glogonjke“ učestvovala su i dva udruženja iz Opštine Opovo – Aktiv žena Opovo i Kreativa iz Sefkerina. Ukupno petnaestak udruženja iz okoline, povrtari, proizvođači vina, meda, kolača i suvenira učinili su  da današnji bazar bude šaren, veseo i posećen.
Tokom manifestacije, kupus se mogao kupiti po ceni od 30 do 50 dinara, kuvao se kupus u kotlićima, u ponudi su bile pite od kupusa, ali i svih drugih tradicionalnih banatskih slatkih i slanih poslastica. Takođe, organizovan je kulturno – umetnički program kao i razna takmičenja vezana za ovo popularno povrće.


Pobednica glogonjske kupusijade je Jelica Matić iz Opova koja je proizvela najveću glavicu kupusa tešku šest kilograma, drugo mesto osvojila je Vanja Mutavdžić sa kupusom težine pet kilograma, dok je treće mesto pripalo Zoranu Goluboviću čija je glavica težila 4,8 kilograma.
Najukusniju pitu od kupusa napravila je Snežana Tamašić iz Pančeva, najlepši štand su imale žene iz Hajdučice, dok su odmah iza njih bila udruženja žena iz Opova i Sefkerina.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Iz Kine s ljubavlju (2) Kao što sam na početku priče pomenuo, Hangdžou smatraju jednim od najlepših gradova u Kini. Harmoničan spoj modernog i tradicionalnog, grad je poznat po visokom kvalitetu života i tehnološkim razvojem ali s druge strane očuvanom tradicijom....

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

Održana 15. gulašijada u Barandi https://youtu.be/yijtqcAWSzE BARANDA, 22. maj 2023 - U organizaciji Lovačkog društva „Šnjep“ održana je 15. po redu gulašijada. Kao i prethodne godine gulašijadu je obeležila velika posećenost, kako samih učesnika takmičenja u kuvanju...

najnovije

najčitanije