Evropsko kadetsko prvenstvo B divizija: Sa Bugarskom u četvrtfinalu

24/08/2022

u SPORT

Sa Bugarskom u četvrtfinalu

Izvor: KSS

Srbija U16 – Irska U16 80:45 (13:18, 26:9, 21:8, 20:10). Ženska U16 reprezentacija Srbije pobedom je završila takmičenje po grupama na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici. Tim koji vodi selektorka Biljana Stanković tako je bez poraza stigao do četvrtfinala u kome će kao prvoplasirani tim A grupe igrati protiv drugoplasirane ekipe B grupe – Bugarske, koja je u odlučujućem meču za plasman bila bolja od Crne Gore 70:64.

Taj meč se igra u četvrtak od 14,15 časova.

Posle nešto sporijeg starta, naše devojke su već u finišu prvog poluvremena počele da hvataju dobar ritam. Serijom 13:3 su minimalan zaostatak – 18:20, pretvorile u velikih 31:23, koliko je bilo posle poena Imane Ćosović, na tri minuta pre kraja prvog poluvremena.

Ispostavilo se da je to bio samo početak. U istom ritmu izabranice selektorke Stanković nastavile su i po povratku iz svlačionice. Nisu odustajale od svoje, sada već prepoznatljive, igre u odbrani. Što je rezultiralo stalnim rastom vođstva našeg tima koji je mnogo pre kraja rešio sve dileme i mogao da počne da razmišlja o četvrtfinalu.

Strelce je sa 14 poena predvodila Jana Vesić, po 11 poena su dodale Imana Ćosović, i Ivanka Ivanović, na 10 je stala Ana Jovanov.

Ana Jovanov je na parketu provela 23:22 minuta i postigla 10 poena (57,1% slobodna bacanja, 42,9 šut za dva poena, pet puta je pokušala šut za tri poena ali bez pogotka. Ana je u svoju statistiku upisala pet skokova, tri asistencije, pet izgubljenih i dve presečene lopte.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Radnički bez bodova na domaćem terenu BARANDA, 15. april 2024 – Radnički je nastavio niz loših rezultata i u poslednja tri meča i od mogućih devet bodova osvojio je samo jedan. Ovog puta Baranđani su na domaćem terenu izgubili od Sloge iz Banatskog Novog Sela...

najnovije

najčitanije