Ministarstvo za brigu o selu: Miholjski susreti sela i ove godine u Opovu

22/06/2022

Miholjski susreti sela i ove godine u Opovu

BEOGRAD, 22. jun 2022 – U Palati Srbija, u Beogradu, između Ministarstva za brigu o selu i predstavnika lokalnih samouprava danas su potpisani ugovori iz Programa dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“.

Odobreno je 87 projekata u ukupnom iznosu od 41,3 miliona dinara i u planiranim manifestacijama učestvovaće 1289 sela gde se očekuje 150.000 učesnika i posetioca. Rok za realizaciju projekta, odnosno manifestacije je od 28. juna do 1. decembra.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao predsednik opštine Miloš Markov. Opštini Opovo su odobrena sredstva u iznosu od 500.000 dinara.

„Mi smo i prethodne godine aplicirali na ovom konkursu, dobili sredstva i organizovali manifestaciju pod nazivom „Dani bundeve – Miholjski susreti sela“ sa koje imamo izuzetno lepa iskustva. Ove godine organizovaćemo manifestaciju „Banatski slatki dan“, čije održavanje planiramo početkom jeseni, odnosno krajem septembra. Planiramo bogat programski sadržaj, biće to pre svega kulinarski festival ali i promocija lokalne etno tradicije sa kulturno – muzičkim programom“, tako da već sada najavljujem jednu lepu manifestaciju i pozivam sve zainteresovane učesnike da se prijave i građane da posete i uživaju u programu“, izjavio je Markov nakon potpisivanja ugovora.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe OPOVO, 26. maj 2023 – U drugoj majskoj raspoedli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su aprilske i jedna majska, a bebe su iz Sakula, Barande i Sefkerina.

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Dodeljena prva kuća na EU projektu OPOVO, 25. maj 2023 - U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije...

najnovije

najčitanije