Ministarstvo za brigu o selu: Miholjski susreti sela i ove godine u Opovu

22/06/2022

Miholjski susreti sela i ove godine u Opovu

BEOGRAD, 22. jun 2022 – U Palati Srbija, u Beogradu, između Ministarstva za brigu o selu i predstavnika lokalnih samouprava danas su potpisani ugovori iz Programa dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“.

Odobreno je 87 projekata u ukupnom iznosu od 41,3 miliona dinara i u planiranim manifestacijama učestvovaće 1289 sela gde se očekuje 150.000 učesnika i posetioca. Rok za realizaciju projekta, odnosno manifestacije je od 28. juna do 1. decembra.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao predsednik opštine Miloš Markov. Opštini Opovo su odobrena sredstva u iznosu od 500.000 dinara.

„Mi smo i prethodne godine aplicirali na ovom konkursu, dobili sredstva i organizovali manifestaciju pod nazivom „Dani bundeve – Miholjski susreti sela“ sa koje imamo izuzetno lepa iskustva. Ove godine organizovaćemo manifestaciju „Banatski slatki dan“, čije održavanje planiramo početkom jeseni, odnosno krajem septembra. Planiramo bogat programski sadržaj, biće to pre svega kulinarski festival ali i promocija lokalne etno tradicije sa kulturno – muzičkim programom“, tako da već sada najavljujem jednu lepu manifestaciju i pozivam sve zainteresovane učesnike da se prijave i građane da posete i uživaju u programu“, izjavio je Markov nakon potpisivanja ugovora.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije