Ministarstvo za brigu o selu: Miholjski susreti sela i ove godine u Opovu

22/06/2022

Miholjski susreti sela i ove godine u Opovu

BEOGRAD, 22. jun 2022 – U Palati Srbija, u Beogradu, između Ministarstva za brigu o selu i predstavnika lokalnih samouprava danas su potpisani ugovori iz Programa dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“.

Odobreno je 87 projekata u ukupnom iznosu od 41,3 miliona dinara i u planiranim manifestacijama učestvovaće 1289 sela gde se očekuje 150.000 učesnika i posetioca. Rok za realizaciju projekta, odnosno manifestacije je od 28. juna do 1. decembra.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao predsednik opštine Miloš Markov. Opštini Opovo su odobrena sredstva u iznosu od 500.000 dinara.

„Mi smo i prethodne godine aplicirali na ovom konkursu, dobili sredstva i organizovali manifestaciju pod nazivom „Dani bundeve – Miholjski susreti sela“ sa koje imamo izuzetno lepa iskustva. Ove godine organizovaćemo manifestaciju „Banatski slatki dan“, čije održavanje planiramo početkom jeseni, odnosno krajem septembra. Planiramo bogat programski sadržaj, biće to pre svega kulinarski festival ali i promocija lokalne etno tradicije sa kulturno – muzičkim programom“, tako da već sada najavljujem jednu lepu manifestaciju i pozivam sve zainteresovane učesnike da se prijave i građane da posete i uživaju u programu“, izjavio je Markov nakon potpisivanja ugovora.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

OPOVO, 19. Jun 2024 Opština Opovo obaveštava građane da je  planiran tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje  planiran za četvrtak 20.06.2024. godine odložen za sledeću nedelju. Razlog odlaganja je previše visoka temperatura i tretman ne bi...

najnovije

najčitanije