Prvenstvo Vojvodine u gađanju glinenih golubova: OČEKIVANO ZLATO ZA OPOVAČKE STRELCE

23/09/2014

u SPORT

OČEKIVANO ZLATO ZA OPOVAČKE STRELCE
Ruma 21. Septembar / Sakule, 23. septembar 2014;
Mala Gospojina, septembarsko jutro osvanulo je sa kišom koja sa malim prekidima pada još od prethodnog dana. Nalazimo se u sremskom selu Žarkovac, na strelištu gde je domaćin Ruma. Oblačno i dalje slaba vidljivost, ali protokol nalaže da utakmica u gađanju glinenih golubova za Prvenstvo Vojvodine mora početi u 8:00h jer je na takmičenje došlo 14 kvalifikovanih ekipa ili 90 strelaca pojedinaca.

Prve baterije pucaju se po slaboj vidljivosti, a žrebom izvučeni brojevi za opovačku ekipu su u prvoj polovini utakmice. Teško se pucalo i rezultati nisu bili zadovoljavajući, ali stečeno znanje i sposobnost naših strelaca dosla je na visini. Pucalo se neprestano osam sati i kad su strelci zadnje baterije završili već tada su usledile čestitke takmičarima našeg kluba, jer bilo je jasno da su osvojili prvo mesto. Posle raspucavanja Temerina i ekipe domacina, Temerin je osvojio drugo, a Ruma treće mesto.

U pojedinačnoj konkurenciji senior redosled jke sledeći: 1. Jožef Varga (Temerin); 2.  Branko Drljača (Opovo); 3. Janko Krnac (Bačka Palanka). Juniorska konkurencija: 1. Marko Drljača (Opovo); 2. Atila Horvat (Novo Miloševo;) 3. DarkoTomić (Pećinci).

Najveci izazov našim strelcima tek sledi 28. septembra u Kovilovu gde će se održati veliko finale Prvenstva Srbije uz učešće oko 30 ekipa odnosno 170 pojedinaca.

– Nadamo se visokom plasmanu iako su torbe sa municijom prazne, a u kasi nema para, ali smo optimisti i sigurni u do sada stečeno, najavio je kapiten ekipe Blagoje Mirkov.

 Ekipu će i ovog puta sačinjavati provereni strelci; Branimir Smiljanic, Branko Drljača, Steva Avramov, Marko Drljača i Blagoje Mirkov.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije