Dom zdravlja Opovo: Novo vozilo za prevoz pacijenata na hemodijalizu (video)

25/05/2022

OPOVO, 25. maj 2022 – Ministarstvo zdravlja Republike Srbije iz sredstava Sporazuma o zajmu (Projekat „Hitan odgovor Republike Srbije na Covid 19) dodelilo je Domu zdravlja Opovo vozilo za prevoz pacijenata na hemodijalizu. U pitanju je vozilo Fiat Ducato MultiJet, 140ks, Euro 6D L2H2, čija je vrednost 3.586.709 dinara sa pdv-om.

Vozilo je danas stiglo u vozni park Doma zdravlja Opovo, a dočekali su ga radnici zdravstvene ustanove i predstavnici lokalne samouprave.

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo jer je vozni park Doma zdravlja Opovo upotpunjen novim vozilom koje je veoma bitno za pacijente.

„Danas smo sa velikim zadovoljstvom sačekali novo vozilo, vozni park našeg Doma zdravlja je bogatiji za jedno bitno vozilo za dijalizu. Naša opština zaista ima potrebu i u razgovoru sa zaposlenima i rukovodstvom Doma zdravlja znamo da je to bila situacija snalaženja  što se tiče transporta naših pacijenata.Naravno, vodilo se računa o njima ali ovo će im mnogo olakšati jer oni imaju po tri puta nedeljno potrebe da idu do Pančeva i sada će u jednom modernom namenjenom za takve potrebe obavljaju svoje zdravstvene potrebe“, rekao je Markov.

Direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović ističe benefite koje će imati i zdravstvena ustanova i pacijenti.

„Moram priznati da su benefiti od današnjeg dobitka, a to je vozilo za pacijente za hemodijalizu veliki. Ova ustanova od ranih devedesetih ovako tipsko vozilo nije imala. Ostavljeno je bilo da se snalazimo sa sanitetom, putničkim automobilima, što nije bilo adekvatno. Uz punu saradnju nas i Ministarstva zdravlja na ovom projektu smo dobili vozilo. Kao mala jedinica nikad nam taj broj pacijenata nije bio prevelik tako da smo uvek imali male mogućnosti da dođemo do tog vozila, koje sad ima devet sedišta i sve prateće tehničke mogućnosti. Ja se nadam da će ovo vozilo poslužiti našim pacijentima i naravno, nama zdravstvenim radnicima koji želimo da pored usluga koje pružamo, da se oni osećaju dostojanstveno u jednom ovakvom vozilu, jer biti na dijalizi to je dugogodišnji problem pacijenata, tako da smo neke probleme unapred rešili“, izjavila je direktorka Doma zdravlja Opovo.

Dom zdravlja Opovo vrši transport naših sugrađana kojima je neophodna hemodijaliza tri puta nedeljno u Opštu bolnicu Pančevo. Trenutno se transportuju četiri pacijenta i to ponedeljkom, sredom i petkom.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije