Uskrs: Lov na uskršnja jaja i kucanje uskršnjim jajima (video)

24/04/2022

SEFKERIN / OPOVO, 24. april 2022 – Povodom uskršnjih praznika održane su dve dečije manifestacije. Lov na uskršnja jaja u Sefkerinu i kucanje uskršnjim jajima u Opovu. Pored velikog broja vernika, a posebno dece, manifestacije su posetili predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov.

Lov na uskršnja jaja je sada već tradicionalna manifestacija koju organizuju Udruženje „Kreativa“ i Srpska pravoslavna opština Sefkerin. Prepuna porta dece, štandovi sa slatkišima i zec od dva metra, koji je privlačio pažnju, kako dece, tako i odraslih, obeležili su ovogodišnju manifestaciju, koju je sufinansirala lokalna samouprava preko konkursa za projekte udruženja.

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo organizacijom ovakvih manifestacija za decu i svim vernicima koji slave Uskrs po julijanskom kalendaru čestitato praznik.

„Imali smo priliku da na prvi dan uskrsa u prepodnevnim satima provedemo vreme i u Sefkerinu i u Opovu gde su organizovane dve lepe manifestacije u sklopu crkvi. Ono što je meni posebno drago što je akcenat bio na deci. Dakle u sefkerinu smo imali već tradicionalnu manifestaciju lov na uskršnja jaja, mališana je bilo izuzetno mnogo i svi su bili raspoloženi i nasmejani. U Opovu je bilo takmičenje u kucanju jaja za decu, tako da su i ovde deca imala priliku da se zabave i provedu lepo vreme za uskršnje praznike. Takođe, želeo bih da iskoristim priliku da čestitam svim vernicima koji uskrs slave po julijanskom kalendaru, da praznike provedu u krugu svojih najmilijih – Hristos voskrese“, poručio je Markov.

I Opovu je porta bila puna dece. Takmičenje u kucanju uskršnjim jajima organizovala je Srpska pravoslavna opština Opovo i Aktiv žena Opovo. Bilo je uzbudljivo, neko je imao više sreće, neko više umeća, a oni najbolji verovatno i najtvrđe jaje. Na kraju takmičenja nagrade u vidu poklon pakete, koje su pripremile članice Aktiva žena Opovo, podeljene najuspešnijim takmičarima u šest starosnih kategorija.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije