Inspekcija za zaštitu životne sredine: Divlje deponije – dokle?

16/04/2022

Divlje deponije – dokle?

OPOVO, 16. april 2022 – Konstantni problem vezan za divlje deponije u našoj opštini je da posle njihovog uklanjanja nesavesni građani ponovo počinju da bacaju otpad na očišćenoj lokaciji.

Trenutne aktivnosti nadležnih službi usmerene na čišćenje deponije „Jer“ u Sefkerinu, gde se poslovi privode kraju, otpad je sakupljen i odvežen, izvršeno je ravnanje terena, postavljanje table a u roku od dve nedelje očekuje se završetak ovog Projekta sa postavljenjem kamera, pošumljavanjem i ručnim sakupljanjem preostalog sitnog otpada. Takođe, u toku je čišćenje najveće divlje deponije u Opovu koja se nalazi na parceli 2204 k.o. Opovo.

Dok se velikim i sveobuhvatnim angažovanjem ide u pravcu rešavanja gorućeg ekološkog problema na našim prostorima, na građevinskom zemljištu koje se nalazi iza „Fondi exporta“ – proizvodnje drvene ambalaže, nesavesni građani Sakula neverovatnom brzinom formirali su u dužini i širini od nekoliko stotina metara divlju deponiju gde je odložena velika količina inertnog – građevinskog i biorazgradivog otpada, ali i mešovitog komunalnog, plastičnog, metalnog i drugog otpada koji je difuzno raspoređen od poljskog puta do prirodne depresije na terenu. Pre manje od godinu dana izvršeno je potpuno čišćenje ove lokacije ulaganjem značajnih novčanih sredstava.

Iako su Opštinskom odlukom utvrđene lokacije za odlaganje inertnog građevinskog otpada i otpada od rušenja i građani su o tim lokacijama obavešteni, iako je strogo zabranjeno bacanje bilo koje druge vrste otpada zato što „Brantner otpadana privreda“ vrši redovno i organizovano sakupljanje komunalnog otpada, PET ambalaže i kabastog otpada, nesavesni, neodgovorni građani nastavljaju po starom.

Nastavlja i Opština borbu za zdraviju životnu sredinu u kojoj svi mi ovde u Opovu, Barandi, Sakulama ili Sefkerinu živimo naše živote. Zato pozivamo sve na ekološku i ljudsku odgovornost, a tamo gde je nema planira se uvođenje oštre kaznene politike. (M.M.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije