Opština Opovo uvela je novu e uslugu – Pitajte vašeg odbornika

15/04/2022

Ovi članci nastali su uz pomoć Evropske unije. Centar za razvoj demokratskog društva Europolis je jedini odgovoran za sadržaj članka i ona ni u kom pogledu ne predstavlja stav Evropske unije.

Nova elektronska usluga treba da omogući dvosmernu komunikaciju sa građanima, odnosno komunikaciju građana i njihovih odbornika posredstvom interneta. Mogućnost komunikacije građana sa odbornicima unapređuje dvosmernu saradnju sa građanima. Na ovaj način pozivaju se građani da se upoznaju i uključe u proces rada našeg lokalnog predstavničkog tela. Naročito se udruženjima građana omogućava uvid u rad najvišeg organa opštine i njenih radnih tela, kao i monitoring njene delatnosti od strane organizovanih građana opštine Opovo koji se bave mladima, ženama i drugim socijalno ugroženim grupama, putem direktnog postavljanja pitanja odbornicima koji upravo i donose odluke i dokumenta od značaja za građane i sve druge društvene grupe. Za potrebe delotvornog korišćenja ove usluge organizovana je obuka za njeno korišćenje – za lokalnu upravu odnosno građane i njihova udruženja. Na linku OVDE nalazi se ova elektronska usluga.

Obuka
https://opovo.org.rs/usluge/pitajte-odbornike/


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije