Euromelanom kampanja: Sutra počinju prijave za besplatne dermatološke preglede

14/04/2022

Sutra počinju prijave za besplatne dermatološke preglede

Beograd, 14. April, 2022
Prijavljivanje za besplatne dermatološke preglede za pacijente koji imaju sumnju na melanom, počinje sutra, 15. aprila, i trajaće do 8. maja širom Srbije u državnim i privatnim klinikama.

Svi pacijenti koji imaju sumnju na rizične pojave na koži, mogu se prijaviti putem sajta Euromelanoma Srbija, dok svi ostali građani preventivni pregled mogu zakazati telefonom 0800222888, tokom 6. i 7. juna u periodu od 8 do 20 časova.

Zakazani besplatni pregledi biće organizovani 13. juna u celoj Srbiji, najavila je danas doktorka Danica Tiodorović, koordinator ovogodišnje Euromelanom kampanje.

Besplatni pregledi građana organizuju se ponovo širom Srbije posle dve godine odlaganja zbog epidemije Covid-19 .

Kako se navodi u saopštenju, i pored svih poteškoća koje je prouzrokovao kovid, Srbija je tokom prošle godine bila jedina zemlja u Evropi koja je imala aktivnosti u okviru Euromelanom kampanje.

Ističe se da će ovogodišnja kampanja Euromelanom Srbija imati veći obim aktivnosti sa ciljem edukacije stanovništva o pravilnom ponašanju na suncu, značaju samopregleda i rane dijagnostike malignih tumora kože.

U okviru ovogodišnje kampanje biće organizovane i brojne aktivnosti i edukacije u Sremskoj Mitrovici, Zlatiborskom okrugu, Pirotu i Gračanici.

Doktorka Tiodorović naglasila je da će se i ove godine tokom jula i avgusta besplatno pregledati i edukovati deca u vaterpolo kampovima Vaterpolo Saveza Srbije i odbojkaškim kampovima Vanje Grbića.

Posebnu zahvalnost organizatori kampanje duguju Računarskom centru Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, jer su omogućili prijavu građana klikom na kalkulator rizika.

Kampanju Euromelanom Srbija su i ove godine podržali Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo omladine i sporta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije