Bezbednost u saobraćaju: Lokalna samouprava uručila autosedišta za decu (video)

04/04/2022

Lokalna samouprava uručila autosedišta za decu

OPOVO, 4. april 2022 – Nakon raspisanog Javnog poziva za dodelu autosedišta za decu Opštinskog veća Opštine Opovo i prijava koje su pristigle lokalnoj samoupravi, lokalna samouprava je uručila 62 autosedišta za decu koja su ostavrila pravo na „paket za bebe“ u 2021 ili 2020. godini počev od decembra pa unazad, a koji imaju prebivalište na teritoriji Opštine Opovo, a roditelji u vlasništvu putničko vozilo.

autosedišta podeljena u sva četiri opštinska mesta

Predsednik opštine Miloš Markov ističe važnost ovog projekta sa dva aspekta – bezbednosti dece u saobraćaju i uštede kućnog budžeta roditelja.

„Veliko zadovoljstvo mi je bilo da uručimo roditeljima nova autosedišta za decu i ovde imamo dva aspekta koja su nama bitna kao lokalnoj samoupravi. Prvi je ekonomsko olakšanje samim roditeljima za nabavku autosedišta jer to nije mali izdatak, a mi smo kroz naše mere uspeli da obezbedimo sredstva za nabavku i na taj način pomognemo roditeljima. Druga, svakako ne manje važna komponenta nama u ovom programu je bezbednost, odnosno na samom početku obezbeđujemo adekvatnu zaštitu za decu prilikom vožnje“, izjavio je Markov  

Uručenje autosedišta roditeljima organizovano je u sva četiri opštinska mesta, a kompletan projekat finansiran je iz budžeta Opštine Opovo.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije