Fudbal: Narednog vikenda startuje Druga južnobanatska liga Zapad

17/03/2022

u SPORT

Narednog vikenda startuje Druga južnobanatska liga Zapad

OPOVO, 17. mart 2022 – Nardenog vikenda startuje Druga južnobanatska liga Zapad u kojoj se takmiče dva naša opštinska fudbalska kluba – Radnički i Omladinac 1927.

Prema sistemu takmičenja, koji je dosta neobičan i nismo sigurni koliko je funkcionalan, u prolećnom delu igraju se preostala četiri kola drugog kruga, a zatim se na osnovu tabele i plasmana ekipa, pravi raspored za treći krug u kojem će se igrati još devet utakmica.

Baranđani i Opovčani su u jesenjem delu svakako razočarali svoje navijače i značajno podbacili u odnosu na ambicije koje su imali letos pred početak prvenstva.

Na osnovu kvaliteta ekipa i svog sastava, Radničkom su davane najveće šanse da će se ekspresno vratiti u Prvu južnobanatsku ligu. Međutim, Baranđani su nekoliko puta kiksnuli, gubili u susretima sa direktnim rivalima za vrh tabele, što i nije bilo na kraju iznenađujuće jer su imali „tanku“ klupu i vrlo često igrali u kombinovanim sastavima. Prvi deo sezone su završili četvrti sa zaostatkom od devet bodova za prvoplasiranim, odnosno sedam bodova za drugoplasiranim.

Prvak lige će se direktno plasirati u viši rang, dok će drugoplasirani igrati baraž sa drugoplasiranom ekipom iz Druge južnobanatske lige Istok. Radnički u nedelju dočekuju lidera lige Omladinac iz Deliblata tako da već u prvom prolećnom kolu imaju priliku da smanje zaostatak. Baranđani su renovirali tim, solidno su igrali tokom priprema i još uvek imaju ambicije za povratak u Prvu južnobanatsku ligu.

Bez obzira na podmlađeni tim, Opovčani su potpuno podbacili. Samo dva osvojena boda iz 12 utakmica i poslednja pozicija na tabeli. I Omladinac je renovirao tim, dosta se pojačao i ima samo jedan cilj u nastavku prvenstva, a to je opastanak u ligi.

Pobeda iz Samoša Opovčanima „beži“ četiri boda i to nije nedostižno ali fudbaleri Omladinca neće imati pravo na greške, posebno u mečevima sa ekipima iz donjeg dela ekipe. Opovčani u nedelju gostuju u Pančevu gde će igrati sa Mundialom i upravo je ovo meč koji može prelomiti sezonu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije