Kobasicijada u Turiji: Najava obaranja rekorda, opovačka ekipa u pojačanom sastavu

24/02/2022

Najava obaranja rekorda, opovačka ekipa u pojačanom sastavu

OPOVO, 24. februar 2022 – Od 25. do 27. februara u Turiji se održava 38. kobasicijada, jedna od najvećih gastroturističkih manifestacija u Srbiji.

Kako organizatori najavljuju, pripremljen je bogat program, a najavljuje se i obaranje sopstvenog rekorda jer će se praviti kobasica dužine 2038 metara.

U takmičarskom delu programa, pravljenju kobasica, našu opštinu će predstavljati ekipa „Šest lopova iz Opova“, koja je do sada na raznim takmičenjima imala lepih uspeha i priznanja.

Kako Opovčani navode, Kobasicijada u Turiji je finale lige šampiona kada je u pitanju ovaj kulinarski proizvod, a ovog puta će imati i jedno specijalno pojačanje u timu.

pročitajte još i

Crveni krst Opovo: Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Opovo: Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi

Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi Opovo 7. februar 2023 Akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u sredu 13. februara u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“ u Opovu od 11:00 do 13:30h i u Zdravstvenoj ambulanti Sefkerin od 14:30 do 17:00h. Krv mogu dati sve zdrave...

Pčelarstvo: Održano još jedno predavanje pčelarima

Pčelarstvo: Održano još jedno predavanje pčelarima

Održano još jedno predavanje pčelarima Opovo, 5. februar 2023 U Sali info centra juče je održano predavanje zainteresovanim pčelarima iz naše opštine. Tema je nosila naziv ,,Rojeva matica i druge urbane legenda Balkaskog pčelarstva”, a predavanje je održao pčelar iz...

najnovije

najčitanije