Ministartvo finansija: Prijavljivanje mladih za pomoć od 15. do 30. januara

06/01/2022

Prijavljivanje mladih za pomoć od 15. do 30. januara

BEOGRAD, 6. januara (Tanjug) – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da prijavljivanje za dobijanje pomoći od 100 evra za mlade između 16 i 29 godina počinje 15. januara i traje do 30. januara, a da će isplata početi 1. februara.
Mali je najavio je i da će pomoć zdravstvenim radnicima u iznosu od po 10.000 dinara početi 14. janaura, a 10. februara penzionerima isplata po 20.000 dinara.
Mali je gostujući na TV Pink objasnio da će prijava za 100 evra za mlade biti ista kao što je bila i za ranije cikluse pomoći države, preko Uprave za trezor.
“Jednostavno se upiše ime i prezime, jedinstveni matični broj građana, račun u banci a onaj ko nema račun treba da izabere banku a mi ćemo mu otvoriti račun u toj banci”, izjavio je ministar finansija.
Naveo je i da primaoci socijalne pomoći i lica na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju, a novac će im biti automatski uplaćen.
Mali je najavio i da će se Izmenama zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, sa kojima će se brzo izaći, predložiti kako da se mladima pomogne da kupe stan i istakao da će se to najverovatnije raditi tako što će država pokriti novac neophodan za učešće pri kupovini stana.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije