Saopštenje SNS: GOSPODINE MIHAJLOVIĆU, TRAČEVI NISU ARGUMENTI I MATERIJALNI DOKAZI

09/09/2014

GOSPODINE MIHAJLOVIĆU, TRAČEVI NISU ARGUMENTI I MATERIJALNI DOKAZI
Opovo, 9.septembar2014
Sasvim je jasno da postoje sporadični sukobi između različitih političkih stranaka i političara koji predstavljaju te stranke, ali svaki sukob i prepiska mora da ima svoje granice političkog ukusa i utemeljenu argumentaciju u iznetim izjavama.

Očigledno da neki političari nemaju opštu kulturu ponašanja, iznošenjem lažnih kvalifikacija, pogrdnih nadimaka, pominjanjem članova porodica, kao i niz drugih nekorektnih izjava. Bez obzira na bahatost, bezobzirnost i bezobrazluk gospodina Mihajlovića, neću pominjati njegov nadimak po kome je daleko poznat, da li zbog svog karaktera ili nečeg drugog, ne želim to da komentarišem. Ja sam ozbiljan porodičan čovek, intelektualac, akademski građanin ove sredine i ne priliči mi da se spuštam na nivo kafanske komunikacije.

Da napokon demistifikujemo priču, „piramide“, „pukovnika iz Teslića“, „propalog policajca“ i jednom za svagda rešimo tajanstvenu priču „inkriminisanog Zorana Tasića“. Istina je da je protiv mene i moje supruge pokrenut krivični postupak 2003. godine za krivično delo nedozvoljene trgovine knjigama, i da je isti taj postupak okončan 2006. godine oslobađajućom presudom. Istina je da je moja supruga bila u neosnovanom pritvoru  i da joj je u postupku naknade štete isplaćen određen iznos na ime nematerjalne štete koju je ceo krivični postupak prouzrokovao. Istina je da i dan danas nosimo teret pomenutog događaja, etiketirani u narodu, zbog nečije nestručnosti i želje za osvetom. Tada su postojali oni delovi sistema i politike koji su hapsili, sudili i presuđivali. Na svu sreću danas to rade isključivo i samo, državni organi. Traume i golgotu koju smo moja porodica i ja tada preživeli, ne bih poželeo nikome, pa čak ni vama gospodine Mihajloviću. Za razliku od vas, ja ću za sve svoje izjave priložiti materjalni dokaz i neću se baviti tračarenjem i nagađanjem. Tako da vaša konstatacija „Čovek koji je počinio krivično delo“ ne stoji.

Danas obavljam funkciju načelnika Južnobanatskog okruga koga imenuje Vlada Republike Srbije i čije rešenje potpisuje premijer Republike Srbije. Da li zaista mislite, gospodine Mihajoviću, da neko može obavljati ovako odgovornu funkciju da nije prošao sve provere bezbedonosnih službi.  Da li zaista mislite da neko može zasnovati radni odnos u organu državne uprave ako je osuđivan i ako se protiv njega vodi krivični postupak?  Verujte mi da to nije moguće, jer  zakoni ove države to ne dozvoljavaju.

Osvrnuo bih se još malo na par konstatacija u vašem saopštenju. Volelo bih da nam date na uvid pravosnažno rešenje o odbačenoj krivičnoj prijavi protiv Vas za krivično delo krađe struje, jer će te na taj način, vrlo transparentno dokazati da osnovni javni tužilac laže. Koliko mi znamo, a piše u dopisu tužioca, vi ste sada u postupku oportuniteta. Institut oportunitet predstavlja postupak u kome osumnjičeni, tj. vi  gospodine Mihajloviću, umesto sudjenja za delo koje ste izvršili svoj dug prema oštećenom i Državi ispunjavate  tako što ćete platiti dospele obaveze oštećenom u iznosu od 748.146,26 dinara i obaviti humanitarni rad koji će odrediti tužilac u skladu sa čl. 236. ZKPa. Konkretno u ovom slučaju, čeka se saglasnost oštećenog a to je Elektrovojvodina – Elektrodistribucija Pančevo.

Što se tiče radnice opštinske uprave kao i vaše kvalifikacije da je pravosnažno osuđena za krivično delo overe neistinitog sadržaja, takođe nije tačna. Kao što nije tačna i vaša konstatcija da vi ne znate kako ste povezani sa ovim slučajem, samo što je to učinjeno u vašoj kancelariji, u vašem prisustvu, a bez radnika pisarnice koji je to overio, naveden i obmanut. Ipak mi nećemo suditi, neka o tom slučaju konačan sud daju pravosudni organi. A za vašu izjavu „veze lične prirode“, neka vas je sramota, jer vaša bezosećajnost, sebičnost i samoživost koju ste ispoljili u svom saopštenju, dovoljno govore o vama kada se služite ovako podmuklim izjavama u nedostatku argumenata.

Ono što je žalosno, gospodine Mihajloviću, a po vašem skromnom mišljenu, je to da ja nemam kredibilitet da govorim o činjenicama za koje postoje materjalni dokazi, verovatno samo u sredini u kojoj živim, radim, školujem decu i pokušavam da budem koristan građanin naše opštine. Moja biografija i rezutati koje postižem na privatnom i poslovnom planu, u budućnosti će biti dovoljan dokaz moje kredibilnosti da govorim SAMO ISTINU UTEMELJENU NA MATERJALNIM DOKAZIMA.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke se neće više oglašavati u sredstvima javnog informisanja na provokacije Branka Mihajlovića, već će svoju političku borbu nastaviti u legitimnim organima lokalne samouprave.

                                                                                                 mr Zoran Tasić, predsednik OO SNS Opovo

presuda

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije