Lokalna samouparva: Pošumljavanje vetrozaštitnog pojasa (video)

24/12/2021

Pošumljavanje vetrozaštitnog pojasa

OPOVO, 24. decembar 2021 –  U okviru projekta „Podizanja poljozaštitnog pojasa duž lokalnog puta Baranda – Sakule“, koji sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine, nakon pripremnih radova stratovali su radovi na postavljanju sadnica.

Ovim projektom predviđena je sadnja 2000 sadnica na deonici puta od 4,1. kilometara puta.

U akciji sadnje učestvovali su radnici Opštinske uprave Opovo, kao i radnici javnih ustanova i preduzeća. Predsednik opštine je istakao ekološki značaj pošumljavanja, a kao primarni značaj zaštitu saobrćajnice od snežnih nanosa.

„Počeli smo sadnju na potezu Baranda – sakule, u pitanju je 4,1 kilometar puta, gde postavljamo nove sadnice sibirskog bresta. U pitanju je jedan novi vetrozaštitni pojas koji treba da nam pruži osim većeg broja drveća i vetrozaštitni pojas upravo na deonici na kojoj je najkritičnije kada su snežne padavine. Ovde gde se sada nalazimo je nakritičnije i odavde u narednih četiri kilometara postavljaćemo sadnice i ukoliko budemo odgovorni i čuvali te sadnice dobićemo jedan prirodni vetrozaštitni pojas i nadam se da ćemo na ovaj način neutralizovati sneg i održavati ovu trasu prohodnom kada budu obilne padavine“, izjavio je Markov.

Na današnjoj akciji posađeno je oko 1000 sadnica, a ostale će biti posađene u narednim danima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe OPOVO, 26. maj 2023 – U drugoj majskoj raspoedli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su aprilske i jedna majska, a bebe su iz Sakula, Barande i Sefkerina.

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Dodeljena prva kuća na EU projektu OPOVO, 25. maj 2023 - U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije...

najnovije

najčitanije