Rekonstrukcija atarskih puteva: Radovi startovali u Opovu, nastavljaju se u Sakulama i Sefkerinu (video)

20/11/2021

https://youtu.be/ALjmjzgYjtU

Opovo, 18. novembar 2021 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i izgradnje atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u opovačkom ataru. Predsednik opštine Miloš Markov je zajedno sa predsednikom skupštine opštine Opovo Nenadom Josićem i njegovim zamenikom Draganom Ugrinovim obišao gradilište gde radove izvodi firma Bajići kop.

„U opovačkom ataru počeli smo sa izgradnjom novih atarskih puteva i ovim projektom rekonstrukcije atarskih puteva obuhvaćena je cela naša opština. Sredstva su obezbeđena preko konkursa Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uz naše sufinansiranje. Odprilike oko kilometar ćemo raditi kumulativno novog, s tim da smo ove godine dali akcenat i na reparaciju puteva koji su u lošem stanju,a bitni su za naše poljoprivrednike i tu prvenstveno mislim na Sefkerin. U opovu su radovi krenuli, očekuje se da će u narednih nekoliko dana to biti završeno, zatim se prelazi u Sakule i na kraju Sefkerin“, izjavio je Markov. 

Kako aktuelna komasacija u Barandi još uvek nije završena nije moguće sprovoditi ovaj projekat u baranđanskom ataru ali je Markov najavio nabavku građevinskog materijala i organizovanje uređenja atarskih puteva u zajedničkim akcijama sa lokalnim poljoprivrednicima.

„Nažalost, u Barandi ni ove godine nije završena komasacija pa samim tim ne mogu da se rade atarski putevi jer nemamo adekvatnu projektno tehničku dokumentaciju. Međutim, lokalna samouprava je odlučila da obezbedi materijal u vidu rizle, pa ćemo videti da u saradnji sa poljoprivrednicima kao što smo pravili akcije ravnanja lenija i uređenja atarskih puteva, sada raditi zimsku akciju uređenja atarskih puteva. Potrudićemo se i postarati da i Baranda dobije udeo u novima atarskim putevima“, poručio je predsednik opštine Markov.

Nakon Opova, radovi se nastavljaju u Sakulama, a zatim u Sefkerinu gde će se raditi rehabilitacija postojećeg atarskog puta.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije