Miholjski susreti sela: Prijave za Novogodišnju teglicu, takmičenje u zimnici

15/11/2021

Prijave za Novogodišnju teglicu, takmičenje u zimnici

OPOVO, 15. novembar 2021 – U okviru projekta „Miholjski susreta sela- Festival bundeve i zimnice“, koji finansira Ministarstvo za brigu o selu Republike Srbije, Opština Opovo u saradnji sa Opštinskom narodnom bibliotekom, organizuje NOVOGODIŠNJU TEGLICU, takmičenje u zimnici.

Takmičenje u zimnici je manifestacija koja se održava svake godine u decembru. Takmičenje se održava u pet kategorija: ajvar, turšija, pekmez (šljiva i kajsija), kompot/slatko i kiseli kupus. Akreditiovani žiri, profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada, odsek za turizam i ugostiteljstvo,  ocenjuju kvalitet i inovativnost gotove zimnice.

Ovogodišnja manifestacija je u znaku budeve pa se uvodi, pored osnovnih kategorija, i nova kategorija: proizvodi od bundeve (kolači, slatko, sokovi).

Takmičarski deo će se održati u hotelu Stari Banat od 10 do 14 časova, a prodajni od 14 časova u okviru Zimskog vašara. Žiri će nagrade dodeliti u 15 časova u opovačkom parku, na svečanom otvaranju vašara.

Manifestacija se održava 11. decembra, partneri manifestacije su Aktiv žena Opovo i hotel Stari Banat, a

rok za prijave je  6. decembar. Prijave slati na mejl kulturnicentaropovo@gmail.com  ili na telefon 063/1068319

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije