Provera zloupotreba u poljoprivredi: Nedimović najavio nova hapšenja

09/11/2021

Nedimović najavio nova hapšenja
Izvor: RTV
Sremska Mitrovica, 8. Novembar 2021
Zloupotrebe podsticaja u poljoprivredi veliki su problem sa kojim se suočavaju Uprava za agrarna plaćanja i Radna grupa u okviru ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Uspostavljena je saradnja sa policijom a prva hapšenja su izvršena, kako bi se ovom problemu što pre stalo na kraj.

Kada je reč o podsticajima za nabavku poljoprivrednih mašina, u većini slučajeva inspekcija je vršila kontrolu pre isplate podsticaja, kako bi utvrdila da li je ta mašina uopšte nabavljena. Zbog onih koji bi da izigraju sistem, neretko trpe odgovorni poljoprivrednici.

Povodom 180 hapšenja u vezi sa zloupotrebama subvencija koje se dodeljuju poljoprivrednim proizvođačima ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da pozdravlja sve aktivnosti policije i tužilaštva na tom planu, te da će se protiv zloupotreba zajedno boriti.

“U Srbiji najviše se zloupotrebljavaju subvencije za nabavku novih traktora, mašina, staklenika ili kupovinu stoke. Mnogi od uhapšenih lažno su prikazivali račune da su kupovali mašine, kako bi dobili novac od države, uglavnom se falsifikuju računi i prateća dokumentacija. Zloupotreba ima i sa plastenicima i sistemima za navodnjavanje. Sva sredstva koja su zloupotrebljena moraju i da se vrate, a slede i nova hapšenja”, najavio je ministar Nedimović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije