Šah –druga liga Srbije: Najveći uspeh opovačkog ekipnog sporta, imamo prvoligaša

31/10/2021

u SPORT

Najveći uspeh opovačkog ekipnog sporta, imamo prvoligaša

BAČKA PALANKA, 30. oktobar 2021 – Ubedljivom pobedom na Drugoj ligi Srbije – grupa Vojvodina ŠK „Bata Ćosić“ Opovo plasirao se u najviši rang takmičenja – Prva liga Republike Srbije !!!

O utiscima i analizi prvenstva za Glas Opova izveštava kapiten ekipe Goran Vlajković:

„Igrajući partiju za partijom , mečevi su se nizali jedan za drugim a mi smo proživeli naš san. Baš tako, kao u snu !  Igrači puni samopuzdanja nižu pobedu za pobedom, kako-god se borba odvijala, bez obzira koliko su teške partije bile, nekada i slabije pozicije, ponekad se rasplet dešavao u poslednjih 30 sekundi, ali rezultat je uvek bio isti: „Bata Ćosić“ pobeđuje!

Već nakon šest kola primili smo čestitke od naših najvećih konkurenata, svi su govorii da je i polovina lige dovoljna da se odredi pobednik tako da smo u preostalih pet kola bez naročitih poteškoća uspeli da očuvamo bodovnu prednost.

Da smo igrali u sastavu koji smo pripremili bodovna prednost bi bila još ubedljivija, naime neposredno pre početka lige ostali smo bez dva igrača (Covid). Razboleo se mladi Vuk Damjanović, ima samo 15 godina a već je pokazao da može ravnopravno igrati sa velemajstorima sa rejtingom iznad 2600, a izostao je i ponajbolji šahista u južnom Banatu Jovan Radlovački, takođe zbog bolesti. Igrači su imali toliko samopouzdanje da su od samog početka govorili kako smo najbolja ekipa i da ćemo pobediti i u okrnjenom sastavu! Eto, pokazalo se da su u pravu.

Kada pogledamo sastave lako je uočiti da su ekipe izjednačene, nije bilo visokih rezultata, uglavnom su to bile pobede i porazi minimalnim rezultatom, „salonskih remija“, onih dogovorenih gotovo da nije ni bilo. Turnir je rešen bukvalno u poslednjem kolu. Jedino se znalo da je Opovo prvo, a sve ostalo se igralo od 10 sati ujutro do popodnevnih časova. Veliki broj ekipa je učestvovao u borbi za srebrnu i bronzanu medalju, a takođe i u borbi za opstanak u ligi. U poslednjem kolu svoju sudbinu opstanka  rešavalo je čak pet klubova (ispada iz lige tri ekipe).

O našim planovima za narednu sezonu suviše je rano govoriti ali mogu reći nešto što je sasvim izvesno, a to je da će se „kostur“ tima zadržati, uz pojačanje od dva do tri vrhunska domaća igrača pokušaćemo da odigrmo zapaženu ulogu među 12 najboljih ekipa Republike Srbije.

Ovom prilikom želim da zahvalim svojim igračima na uloženom naporu ali i da im čestitam na ostvarenom istorijskom uspehu, bar za nas Opovčane! Takođe, želim posebno da zahvalim čelnicima lokalne samouprave, naročiot predsedniku Milošu Markovu, bez čije pomoći ovaj uspeh ne bi bio moguć. Moram se zahvalitim i svom prijatelju Igoru Vujiću koji me je hrabrio i istrajao u svojim tvrdnjama da „može to“ i evo može!

Istorijski sportski rezultat za Opovo ostvarili su: IM Nikola Nikolovski (Skoplje), IM Mladen Milenković (Paraćin) proglašen za najboljeg igrača turnira osvojio je 8 poena iz devet partija, IM Boroljub Zlatanović (Kragujevac), MK Dušan Milojević (Pančevo), FM Dragan Kosanović (Beograd), MK Dalibor Radisavljević (Jagodina), MK Ilija Stanojević (Niš) i kapiten MK Goran Vlajković (Opovo).

Ranking crosstable

Rk.Team TB1 
1BATA COSIC Opovo26
2BACKA Pacir21
3CAR UROS Jazak19
4MLADOST N. Pazova18
5VOJVODINA N. Sad17
6SOMBORSKI SK16
7KRALJICA PTT Petrovaradin15
8KRAJINA Krajisnik10
9MLADENOVO10
10SENTA10
11BACKA PALANKA8
12POLET Rastina7

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije