Orca instinct: Treninzi vikendom u Sali stare škole, saveti roditeljima

20/02/2022

u OGLASI

Saveti roditeljima

Orca instinct: Treninzi vikendom u Sali stare škole, saveti roditeljima
Poštovani prijatelji,
Biću slobodan da iznesem nekoliko svojih stavova u vezi sa odnosom roditelja prema deci sportistima.
• Roditelj treba da ima na umu da dete učestvuje u sportu zbog svog, a ne roditeljskog zadovoljstva ili ambicije.
• Roditelj treba da ohrabruje, ali ne i da prisiljava dete da se bavi sportom.
• Roditelj ne treba da kritikuje svoje dete i viče na njega, niti da ga ismejava zbog izgubljenih turnira, festivala, mečeva, utakmica ili načinjene greške. Treba da se trudi da pozitivnim komentarima ohrabruje svoje dete u bavljenju sportom.
•Učinite da se Vaše dete svaki put oseća kao pobednik, nagrađujući ga za uloženi napor i      fer-plej ponašanje.
• Nemojte nikada potcenjivati drugu decu, bila ona iz suparničke ili Vaše ekipe; nemojte davati uvredljive komentare na račun trenera, sudija ili roditelja dece iz protivničkog tima.
• Roditelj ne treba da se meša u trenerov posao, savetujući ga kako da vodi trening ili utakmicu, ali je izuzetno poželjno da sa trenerom ima dobru komunikaciju i razmenu informacija o ponašanju deteta tokom i nakon sportskih aktivnosti.
• Roditelj ne sme da ima nerealna očekivanja u vezi sa sportskom karijerom svog deteta.     Znajte da je broj uspešnih, vrhunskih sportista zanemarljiv u odnosu na broj sportista rekreativaca. On se bukvalno meri u promilima.
• Ne poredite svoje dete sa drugom decom. Merilo uspeha treba da bude lični napredak, shodno ličnim mogućnostima.
• Roditelj treba da se trudi da sport za njegovo dete predstavlja zabavan izvor pozitivnog iskustva.
• Imajte u vidu da deca najbolje uče kroz primere, pa Vi lično pokazujte svojim životnim stilom i ponašanjem model ponašanja koji očekujete od svoje dece.
• U svakom trenutku bodrite kako svoje dete tako i njegov tim i iskoristite svaku priliku da pozdravite dobre poteze protivnika.
• Ohrabrujte svoje dete bez obzira na učinjene greške.
• Učite dete da je zalaganje i pružanje ličnog maksimuma važnije od pobede. Tako se dete nikada neće osećati poraženim, bez obzira na rezultate takmičenja.
P. S. Navedeni saveti korisni su za sve dečije autoritete, te ih na prvom mestu trebaju poštovati i primenjivati roditelji i treneri. Takođe, namera mi je da postavljenim tekstovima podignem svest svih nas o pravilnom pedagoškom i psihološkom odnosu prema deci, jer je adekvatno formiranje ličnosti kroz sportske aktivnosti jedna od glavnih prednosti koje im sport pruža.   Satnica:              subota i nedelja 15:00 – 16:00 Hip-Hop za uzrast od 5 do 12 godina 16:00 – 17:00 Hip-Hop za uzrast od 13 do 17 godina 17:00 – 18:00 Hip-Hop za uzrast od 18 godina i više 18:00 – 19:00 Fitnes za uzrast do 17 godina 19:00 – 20:00 Fitnes za uzarst od 18 godina i više Da bi prisustvovali na treningu potrebno je da ponesete: –       čiste patike –       majicu, duks, gornji deo trenerke, … –       donji deo trenerke, hlenke, šorc, bermude, … –       flašicu za vodu –       veliki peškir ili strunjaču samo oni koji dolaze na fitnes Na trening se dolazi 10-15 minuta pre početka treninga kako bi se na vreme presvukli i pripremili za vežbanje. Sva dodatna pitanja možete postaviti na 064/126-40-92 orcainstinct@yahoo.com Očekujemo vas! Dobrodošli!!! Orca Instinct

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije