Podizanje poljozaštitnog pojasa duž lokalnog puta: Startovali radovi na realizaciji projekta (video)

21/10/2021

Startovali radovi na realizaciji projekta

BARANDA / SAKULE, 21. oktobar 2021 – Na lokalnom putu Baranda – Sakule startovali su radovi na realizaciji projekta „Podizanje poljozaštitnog pojasa duž lokalnog puta“. U pitanju je deonica puta dužine četiri kilometara gde će nakon rasčišćavanja i pripreme terena biti posađeno 2200 novih sadnica stabala kao vetrozaštitni pojas tokom zimskog perioda kada košava nanosi smetove na saobraćajnicu.

Zajedno sa predstavnikom izvođača radova, teren su obišli predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica i pomoćnik Anka Simin Damjanov i Nebojša Kovačević, i inspektorka za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo Marina Mitrović.

„Realizacijom ovog projekta najveći benefit koji očekujemo jeste rešavanje decenijskog problema smetova u zimskom periodu kada imamo mnogo snežnih padavina i ne možemo da probijemo liniju između Barande i Sakula, ali dodatni benefit ovog projekta koji svakako nije manje važan jeste pošumljavanje i širenje zelenih površina na teritoriji Opštine Opovo“, izjavio je Markov.

Projekat je podržan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, lokalna samouprava učestvuje sa 15 odsto od ukupne vrednosti projekta, a akcija sađenja se planira polovinom novembra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije