Srpska napredna stranka – Nova demokratska stranka: NOVI SPORAZUM SNS – NDS, STANIVUK U ODBORNIČKOJ GRUPI POKRENIMO OPOVO

03/09/2014

NOVI SPORAZUM SNS – NDS, STANIVUK U ODBORNIČKOJ GRUPI POKRENIMO OPOVO
Opovo, 03. septembar 2014;
U maloj sali Skupštine opštine Opovo, sinoć su predstavnici opštinskih odbora Srpske napredne stranke i Nove demokratske stranke održali kratak sastanak i konferenciju za novinare gde je odbornik Dragan Stanivuk (NDS) potpisao sporazum na osnovu kojeg će u budućnosti biti član odborničke grupe okupljene oko Srpske napredne stranke „Pokrenimo Opovo“.
DSC_0005

– Odbornička grupa kojoj sam pripadao nije mogla da isprati moje viđenje politike, tako da nisam mogao adekvatno da se borim za interese građana Sefkerina koji su me birali, izjavio je povodom svog prelaska Dragan Stanivuk. Zbog toga sam pristupio odborničkoj grupi okupljenoj oko Srpske napredne stranke koja predstavlja jedinu respektabilnu snagu u našoj lokalnoj skupštini i ima kvaliteta i energije da nešto u budućnosti zaista uradi.
DSC_0011

Na novinarsku konstataciju da je pre izvesnog vremena istupio iz članstva upravo Srpske napredne stranke Stanivuk je rekao da iza tog čina i dalje stoji, a da je razlog bio neprincipijelna politika koju je vodio tadašnji opštinski odbor. Po njemu, sadašnja situacija je potpuno drugačija posebno od kada je na čelu opštinskog odbora Zoran Tasić.

Povodom ovog sporazuma predsednik Opštinskog odbora Nove demokratske stranke Srba Đorđević je izjavio da ulaskom u odbornički klub „Pokrenimo Opovo“, Nova demokratska stranka otvara novo poglavlje političkog rada na lokalnom nivou.

– S obzirom da smo od danas i zvanično parlamentarna stranka u Skupštini opštine Opovo, smatramo da ćemo kroz ovaj odbornički klub, zajedno sa našim partnerima, uspeti da kvalitenije utičemo na boljitak naših sugrađana. Srpska napredna stranka je ozbiljna politička organizacija, sa kojom zajedeno u budućnosti, možemo uticati da se život u našoj opštini podigne na jedan viši nivo, kako u kulturnom, obrazovnom tako i u privrednom smislu.

Srpska napredna stranka je istim povodom pripremila saopštenje u kojem se kaže:

Odbornički klub „Pokrenimo Opovo“ koji je okupljen oko SNSa od danas je veći za još jedenog člana. Aktivnosti naše stranke na ojačavanju odborničke grupe u lokalnoj skupštini nije samo važno u kvantitativnom smislu, već i u kvalitativnom. Mi kao stranka i naša odbornička grupa imamo jedinstven cilj, a to je da svojim političkim delovanjem učinimo da život u našoj opštini bude bolji i kalitetniji. Ne želimo samo da se zovemo „vlast“ već hoćemo da se aktivnije uključimo u donošenje bitnih političkih odluka i da deo odgovornosti preuzmemo na sebe. Ne želimo da budemo partner koji će biti tu samo za glasanje i stvaranje odborničke većine, već želimo aktivnije učešće u realizaciji svih važnih strateških odluka, kao i infrastrukturnih projekata.
DSC_0002

Srpska napredna stranka, zajedno sa svojim političkim partnerima Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, Pokretom Socijalista i Novom demokratskom strankom, nije politička pretnja nikome, i oni koji imaju časne namere, nemaju čega da se boje. Oni drugi, koji mešetare i bahato se ponašaju, rade protiv države i njenih interesa, koriste svoje političke funkcije za realizaciju ličnih interesa, itekako imaju razloga za brigu. SNS sa takvima ne želi da bude u vlasti i uskoro će, javno, bez ikakvih problema izneti svoju političku viziju daljeg delovanja u lokalnom parlamentu sa konkretnim predlozima dalje saradnje sa određenim političkim grupacijama. Naš cilj je vrlo jasan i definisan, a to je ISKLJUČIVA BRIGA O LJUDIMA.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije