ONB Opovo: Najava književnog susreta sa Ljiljanom Tomić

06/10/2021

Najava književnog susreta sa Ljiljanom Tomić

OPOVO, 5. oktobar 2021 – Nakon promocije knjige Marije Tereze Maje Gonzales zakazane za sredu, 6. oktobra, u Kulturnom centru Opovo, u subotu, 9. oktobra u 17:00 časova održaće se promocija zbirki poezije i proze Ljiljane Tomić iz Pančeva.

Ljiljana Tomić rođena je u Banatskoj Palanci, srednju školu završila je u Beloj Crkvi, a fakultet na Univerzitetu u Novom Sadu.

Piše poeziju i prozu. Učestvovala je na brojnim međunarodnim pesničkim konkursima. Nagrađivane su joj pesme, kao i prozna dela. Piše rodoljubive, ljubavne, opisne i duhovne pesme, a inspiraciju za njih, nalazi u nepreglednoj banatskoj ravnici.

Član je Udruženja pisaca Dunavski venac iz Borče (Beograd) i pesničke grupe Banatska petica. Objavila je zbirke Banatsko plavo i Banatska svadba, Palanački pesak i Nebeske njive.

Poeziju će čitati članovi Banatske petice: Jasmina Isajlov, Dragana Ilievska, Dušica Cvejin Stojanović i Emina Radevska. Recezent: Ljiljana Lila Dragović, kostimograf Narodnog pozorišta i prof. na Univerzitetu lepih umetnosti u Beogradu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije