Parohijski dom Sakule: Završeni radovi na novoj fasadi i kapiji (video)

22/09/2021

Završeni radovi na novoj fasadi i kapiji

SAKULE, 22. septembar 2021 – U okviru projekta koje lokalna samouprava finansira preko konkursa za verske zajednice, kao poslednji u nizu završen je projekat izgradnje nove fasade i kapije na parohijskom domu u Sakulama.

Parohijski dom u Sakulama obišli su predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin, a projekat su im predstavili sveštenik Dušan Suknović i članovi crkvenog odbora.

Suknović ističe značaj renoviranja parohijskog doma, ali i potrebu da se u narednim projektima renovira kupolu sakulske crkve.

„Uz pomoć lokalne samouprave i konkursa za verske zajednice naša crkvena opština je proletos dobila 300.000 dinara. Planirali smo da uradimo fasadu na parohijskom domu i to smo hvala Bogu i ostvarili. Hteo bih ovom prilikom da se zahvalim predsedniku opštine i njegovim saradnicima, kao i članovima našeg mesne zajednice koji nam uvek pomažu i izlaze u susret. Verujem da će i u budućnosti ta saradnja biti uspešna i plodotvorna i da ćemo nastaviti da radimo sledeće projekte. Što se tiče novih projekata u planu nam je pre svega da obnovimo crkvenu kupolu na našem hramu, da izvršimo sanaciju jer je u lošem stanju“, rekao je Suknović.

Predsednik opštine Miloš Markov je zadovoljan rezultatima programa finansiranja verskih zajednica na teritoriji Opštine Opovo i najavljuje nastavak već početkom naredne godine.

„Sakule je poslednja u nizu crkvena opština koju smo podržali kroz program. Imali smo priliku da vidimo šta su oni odredili kao prioritet i šta su uradili. U pitanju su radovi na parohijskom domu i sada kada sublimiramo celu ovu godinu smatram da je ovaj program izuzetno koristan jer je svaka crkvena opština uradila nešto za sebe, a imali smo i podršku lokalne zajednice, tako da smo imali situaciju da u nekim mestima, osim naših inicijalnih sredstava, investicije bile značajno veće jer je i selo podržalo ovakvu akciju. Smatram da je program opravdan i to je bio pilot program da vidimo kakvi će biti efekti, tako da ćemo nastaviti da realizujemo ovaj program kako bi u saradnji sa crkvenim opštinama i lokalnim zajednicama nastavili sa uređenjem naših kulturno verskih objekata“, poručio je Markov.

Enterijer parohijskog doma u Sakulama renoviran je pre dve godine, a sa realizacijom renoviranja eksterijera, građevinski aspekt renoviranja ovog objekta je zaokružen.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije