Vučić: Pre kraja godine krećemo u gradnju auto-puta Beograd – Zrenjanin

24/08/2021

Pre kraja godine krećemo u gradnju auto-puta Beograd – Zrenjanin

BEOGRAD, 24. avgusta (Tanjug) – Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će pre kraja godine početi izgradnja autoputa od Beograda do Zrenjanina, što je samo jedan od brojnih infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Srbiji.

“Radimo sedam autoputeva i brzih saobraćajnica, biće ih 10 do kraja godine, a ukupno 15. To znači da je Srbija potpuno ispresecana novim arterijama i venama”, rekao je Vučić za TV Hepi.

Ponovio je da su u toku radovi na deonici autoputa Kuzmin-Sremska Rača, od 19,5 kilometara, gde se uveliko radi Most na Savi, a Srbija će, kaže, raditi i deonicu do Bijeljine, kao pomoć RS.

“Radimo Fruškogorski koridor, Novi Sad – Ruma, uskoro će krenuti sa postavljanjem šipova pred Iriški tunel. Gradi se i Ruma- Šabac, a počinje za meces-dva i gradnja brze saobraćajnice od Loznice ka Šapcu”, rekao je Vučić.

Radi se obilaznica oko Beograda, put Valjevo-Lajkovac, Preljina-Požega, Moravski koridor dug 107 kilometara.

Radiće se brza saobraćajnica ka Požarevcu, obnavlja se kompletna Dunavska magistarala do Kladova.

Radi se, dodao je, projekat za put Požega – Kotroman, a veruje da će do kraja godine biti potpisan ugovor za deonicu autoputa do Duge poljane i crnogorske granice, od 107 kilometara.

“Rade se obilaznice oko Užica, Požege, Gornjeg Milanovca.. kopamo tunel ispod Kadinjače. Radimo projekat ”severne horizontale” od Bačkog brega, preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srborbana, Beceja do Kikinde. Radiće se ”Vožd Karađorđe”, za mesec dana počinjemo da gradimo autoput Niš-Pločnik”, nabrojao je predsednik.

Dodao je da je u prethodnih pet godina, od 2016. do 2020. Godine urađeno 5.000 kilometara puteva, lokalnih, regionalnih i državnih.

“Uradili smo 1.200 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica. Žuri nam se da nadoknadimo sve što smo propustili, zbog vremena sankcija, ali i posle vremena lopovluka I zavtaranja fabrika od 2000-ih godina”, rekao je Vučić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije