1

Atletika: Stefan Jovanov dvostruki šampion države za mlađe juniore

Stefan Jovanov dvostruki šampion države za mlađe juniore

OPOVO, 10. avgust 2021 – Proteklog vikenda na novoizgrađenom atletskom stadionu u Kraljevu održano je  Prvenstvo Srbije za mlađe juniore/ke.

Za titulu najboljeg u državi ali i za mesto u reprezentaciji pred predstojeće Prvenstvo Balkana koje se 14. avgusta održava u Kraljevu nadmetali su se atletičari i atletičarke u 19 atletskih disciplina.

Spartakov atletičar Stefan Jovanov bio je neprikosnoven u dve atletske discipline u bacanju kugle i diska, u kojima je osvojio zlatne medalje. Prvog takmičarskog dana Stefan je nastupio u bacanju kugle u kojoj je ostvario rezultat od 17.21m što je njegov najbolji rezultat ove sezone na otvorenom. On je vodio sve do poslednje serije u kojoj je nastala prava drama, gde ga atletičar iz AK “Kruševac” prebacuje i preuzima vođstvo, Stefanu je ostala još jedna šansa za prvo mesto, ulazi u krug za bacanje, vidno motivisan i pun adrenalina, što je iskoristio i završio takmičenje na prvom mestu, okitivši se zlatnom medaljom.

Drugog takmičarskog dana, Stefan je nastupio u disciplini bacanje diska, gde je obarao svoj lični rekord čak dva puta i sada iznosi 50.75m.

„Imao je Stefan na treningu hice preko 50m, znao sam da će se to desiti i na takmičenju, nažalost duvao je jak vetar u smeru bacanja, što atletičarima nije išlo na ruku, tako da nije bilo toga, verujem da bi disk leteo i preko 53m. Jedno malo Opovo ima dve zlatne medalje u bacačkim disciplinama na Prvenstvu Srbije, što nije mala stvar. Pored svih okolnosti koje su nas snašle na putu do ovog uspeha, pre svega mislim na preležanu koronu, povrede leđa, otkazivanja Evropskog prvenstva, na kome je Stefan trebalo da nastupi i pada motivacije, uspeli smo da se pripremimo i vratimo na pravi put, što smo i pokazali kada je to najviše trebalo“, izjavio je Stefanov trener Nemanja Stojanović.