Eko akcija Zavrni rukave: Očišćena deponija kod Opova

29/06/2021

Očišćena deponija kod Opova

Opovo, 29. jun 2021 – U okviru akcije „Zavrni rukave“ opovački eko volonteri su očistili još jednu deponiju. Na nivou Srbije je učestvovalo 17 gradova i sela, dok se akciji u Opovu odazvalo sedam volontera, koji su skupili oko 60 džakova smeća, a bilo je tu i starih televizora, wc šolja, itd.

Sakupljen otpad sa deponije na kraju ulice Svetozara Markovića

„Čistili smo divlju deponiju na kraju ulice Svetozara Markovića na koju se otpad odlaže godinama unazad. Komšije koje su prolazile u toku akcije kažu da je bilo više pokušaja da se ona očisti, postavljana su upozorenja o zabrani odlaganja otpada, ali pored toga naši sugrađani i dalje tu odlažu sve što im nije potrebno. Sada je koliko toliko rasčišćeno, međutim u zemlji ima slojeva i naslaga otpada koji zahteva ozbiljniju mašineriju. Nadamo se da će ostati čisto bar za neko vreme“, izjavila je koordinatorka akcije Jovana Stanišić.

Učesnici akcije su istakli da sa komunalnim preduzećem imaju sjajnu saradnju, jer ih svaki put podrže i dođu na lokaciju u dogovreno vreme, tako da su im zahvalni jer nije u svim mestima tako. Takođe, zahvaljuju se tapetariji Big iz Opova koja im je donela osveženje i učestvovala u samoj akciji čišćenja.

Tokom leta, zbog vrućina i godišnjih odmora, napraviće se pauza do septembra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije