Uskoro novo javno osvetljenje: Eneregetska efikasnost, ušteda i ekološki benefiti (video)

10/05/2021

Eneregetska efikasnost, ušteda i ekološki benefiti

OPOVO, 10. maj 2021 – Ugovor o javno – privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji Opštine Opovo potpisali su predsednik opštine Miloš Markov i generalni direktor firme ESCO ELIOS doo Silvester Horvat, koja će izvoditi radove i održavati javno osvetljenje.

Oprema je iz Mađarske i po standardima Evropske Unije, tako da su potpisivanju ugovora prisustvovali i predstavnici mađarske ambasade i počasni konzul Mađarske u Srbiji Nemanja Milutinović.

Izvođač radova predviđa završetak projekta, odnosno, montiranje novog javnog osvetljenja do septembra ove godine.

„Vrlo nam je drago da smo uspeli da dobijemo na konkursu ovaj posao. Potpisali smo ugovor i imamo šest meseci da zamenimo svaku svetiljku u Opštini Opovo. Očekujemo da ćemo krenuti za nekih 50-60 dana, i naša su očekivanja da negde oko septembra završimo posao. Posle, naravno ostajemo da održavamo sistem i garantovaćemo uštedu električne energije“, izjavio je Horvat.

Predsednik opštine Miloš Markov izrazio je zadovoljstvo jer će naša opština nakon ovog projekta dobiti na energetskoj efikasnosti ali imati i ekološke benefite.

„Pre svega želim da izrazim veliko zadovoljstvo zato što je Opština Opovo po prvi put uspešno sprovela javno – privatno partnerstvo. Danas završavamo proceduralni deo potpisivanjem ugovora, nakon toga kreću investicije i radovi. Dva osnovna cilja su nam bila prioritet za ulazak u ovaj vid saradnje. Jedan je svakako energetska efikasnost, odnosno racionalizacija troškova, kako struje, tako i održavanja naše javne rasvete. Drugi je, i svakako ne manje važan, emisija CO2, odnosno ugljen-dioksida i njegov uticaj na životnu sredinu i mi ćemo i ubuduće imati poseban obzir da svi naši projekti u sebi sadrže parametre zaštite životne sredine“, poručio je Markov.

Predstavnici mađarske ambasade su takođe izrazili zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta sa Opštinom Opovo i istakli da im je želja da što više mađarskih investitora dođe u Srbiju i realizuje kvalitetnu saradnju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije