Lov na uskršnja jaja: Zlatno jaje pronašao Sava Vojinov (video)

02/05/2021

Zlatno jaje pronašao Sava Vojinov

SEFKERIN, 2. maj 2021 – U organizaciji sefkerinskog udruženja „Kreativa“ u porti crkve Sv. arhangela Gavrila, nakon uskršnje liturgije održan je treći lov na uskršnja jaja.

Organizator se lepo potrudio, sakriveno je oko 1200 ofarbanih uskršnjih jaja koje su deca iz Sefkerina i okoline u pratnji roditelja tražila i kupila u korpice. Zlatno jaje i nagradu ove godine osvojio je Sava Vojinov iz Sefkerina.

Ispred organizatora manifestacije Branislava Đekić je rekla da je zadovoljna što se okupio veliki broj dece i što je manifestacija nakon godinu dana pauze ponovo organizovana.

„Relativno kasno smo počeli sa pripremama zbog ove situacije sa kovidom. Skupili smo oko 1200 ofarbanih jaja, koje su donirali građani Sefkerina ali i iz Opova i prezadovoljni smo što se ovoliki broj dece danas pojavio, što je vreme lepo i što smo mogli na ovaj najsrećniji praznik mogli da priuštimo malo razonode i zadovoljstva našoj deci posle ove situacije sa kovidom“, izjavila je Đekić. 

Predsednik opštine Miloš Markov je pozdravio ovu manifestaciju i građanima naše opštine čestitao praznik.

„Želeo bih da pohvalim odličnu organizaciju Kreative iz Sefkerina, danas smo imali jednu prelepu manifestaciju u porti crkve, mnogo dece, mnogo roditelja, došli su u lov na uskršnja jaja, tako da je ovo jedna jako lepa manifestacija. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam najveći hriščanski praznik Uskrs – Hristos vaskrese“, poručio je Markov.

Pored lova na uskršnja jaja, članice Kreative su postavile štandove ispred crkve na kojima su za decu i roditelje bili pripremljeni slatkiši i sokovi.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

OPOVO, 19. Jun 2024 Opština Opovo obaveštava građane da je  planiran tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje  planiran za četvrtak 20.06.2024. godine odložen za sledeću nedelju. Razlog odlaganja je previše visoka temperatura i tretman ne bi...

105 osmaka polaže završni ispit u školama opštine Opovo

105 osmaka polaže završni ispit u školama opštine Opovo

OPOVO/SAKULE18. jun 2024 Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Danas će se polagati srpski, odnosno maternji jezik, naredni dan matematika, a 20. juna...

najnovije

najčitanije