Romsko naselje u Sefkerinu: Uz podršku lokalne samouprave volonteri renovirali dečje igralište

29/04/2021

Uz podršku lokalne samouprave volonteri renovirali dečje igralište

SEFKERIN, 29. april 2021 – Na inicijativu odbornika i pokrajinskog poslanika Predraga Ginculja u romskom naselju u Sefkerinu sprovedena je akcija uređenja dečjeg sportskog igrališta. Pored odbornika i članova Saveta mesne zajednice Sefkerin, akciji su se pridružili i građani iz ovog dela naselja, tako da će teren na radost dece dobiti i na estetici i na funkcionalnosti.

Radnici javnog preduzeća „Mladost“ Opovo su pokosili travu, dok su volonteri obeležili teren, postavili mreže i ofarbali sprave za igranje i klupe.

„Pokazali smo da brinemo o deci i da su nam njihov osmeh i radost najvažniji. Nastavićemo da gradimo dečja igrališta, kao i velike, konkretne projekte, koji će značiti svim građanima Sefkerina“, poručio je organizator ove akcije Predrag Ginculj.

Akciju je podržala lokalna samouprava, a radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov. Iz Novog Sada došla je pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, koja je obišla i novoizgrađeno romsko naselje u Opovu i istakla zadovoljstvo onim što je videla.

„Mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljna današnjom posetom i pre svega aktivnostima koje se realizuju u romskom naselju, a tiču se igrališta jer je sport budućnost za našu decu kako ne bi sedela samo za računarima, već da se druže, igraju i budu fizički aktivni. Naravno, obrazovanje i škola su najvažniji ali su sport i pravilan fizički razvoj bitni za njihovo odrastanje. Takođe, obišla sam i novoizgrađeno romsko naselje u Opovu gde sam zatekla izuzetno dobro urađenu infrastrukturu. Razgovarala sam sa romskim stanovništvom i ono što sam zaključila jeste da je potrebno da se poradi na uličnoj rasveti i evo, sada u razgovoru sa predsednikom opštine dobila sam uveravanja da će se i taj problem u bliskoj budućnosti rešiti. Svakako, lepo bi bilo da se i u Opovu napravi jedno dečje igralište“, izjavila je pokrajinska poslanica Jelena Jovanović.

Takođe, Jovanović i Markov su razgovarali o pripremi za realizaciju lokalnog akcionog plana, kao važnog dokumenta kojim bi se unapredio položaj, ne samo romske zajednice, nego i celokupnog stanovništva Opštine Opovo.   

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije