Akcija Zavrni rukave: Eko volonteri očistili pešačko – biciklističku stazu od Opova do Barande (video)

26/04/2021

Eko volonteri očistili pešačko – biciklističku stazu od Opova do Barande

OPOVO, 25. april 2021 – U organizaciji neformalne grupe „Eko straža“ sprovedena je akcija „Zavrni rukave“ na 50 lokacija u Srbiji, a 15 volontera sakupljalo je smeće i otpad oko pešačko – biciklističke staze od Opova do Barande u dužini od dva kilometra.

Cilj akcije je bio da se očisti staza ali i da se skrene pažnja na značaj očuvanja životne sredine. Volonteri su sakupili 126 kilograma smeća, a pozivu se odazvalo i JP „Mladost“ Opovo koje je sa svojom mehanizacijom sakupljeno smeće distribuiralo na deponiju.   

Ispred organizatora akcije Jovana Stanišić se zahvalila volonterima i najavila novu akciju na obalama Tamiša.

„Prvi put organizujemo akciju u Opovu, ja sam na fejsbuku napravila invent i na taj način sam pozvala ljede, a odazvali su se moji prijatelji i prijatelji mojih prijatelja. U suštini zadovoljna sam odzivom za prvi put i nadam se da će u narednim akcijama biti i više ljudi. Planiramo sledećeg meseca, nadam se negde oko obale Tamiša ali čekaćemo da prođe 1. maj pa onda da odemo na te lokacije. Zahvaljujem se svima koji su danas došli i nadam se da ćemo se sledeći put okupiti u još većem broju“, poručila je Jovana Stanišić.

Ova građanska akcija održava se svake poslednje nedelje u mesecu i u maju se očekuje uključenje više od 100 mesta u Srbiji.

U svakom slučaju poruka za sve one koji planiraju izlet za prvomajski uranak. Nakon boravka u prirodi spakujte otpatke u kese i bacite na mesta koja su za to predviđena. Ako ih nema na izletištu, ponesite i bacite u ulični kontejner.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije