Posadi svoj hlad u Opovu: Posađeno 100 sadnica belog jasena

09/04/2021

Posađeno 100 sadnica belog jasena

OPOVO, 9. april 2021 – U okviru projekta „Posadi svoj hlad“, koji u našoj zemlji sprovode organizacije Let’s do it Serbia i Zeleni razvojni centar, nakon jesenje, u prolećnoj akciji podeljeno je 30.000 dvogodišnjih sadnica belog jasena uz uputstvo za sadnju.

Akciji se pridružila i Opština Opovo, koja je preko Inspekcije za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo, organizovala podelu 100 sadnica belog jasena građanima i ustanovama.

Akciji su se pridružili osnovci i predškolci koji su svoje sadnice posadili u okviru svojih dvorišta, kao i lokalna samouprava koja je sadnice posadila u centralnoj zoni naselja i sportsko rekreativnom centru.

Nosioci projekta ističu da ovo nije samo ekološka akcija usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator.

„Cilj nam je da u narednim godinama podelimo 300.000 sadnica građanima i na taj način stvorimo zdravija mesta za život svih nas. Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo“ poručuju organizatori projekta.

Projekat „Posadi svoj hlad“ je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees“ Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu i evropskim Zelenim planom ((Europen New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije