Pokrajinska vlada: Tri nova ugovora za sufinansiranje projekata u Opštini Opovo (video)

23/04/2021

Tri nova ugovora za sufinansiranje projekata u Opštini Opovo


NOVI SAD, 23. april 2021 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini ugovore za sufinansiranje projekata u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja, vredne više od 773 miliona dinara.

Na ovim konkursima Opština Opovo je dobila sufinansirajuća sredstva za tri projekta: uređenje atarskih puteva, završetak komasacije u Barandi i izradu projektno – tehničke dokumentacije u cilju unapređenja, razvoja i modernizacije lokalne infrastrukture.  

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo što Pokrajinska vlada prepoznaje Opštinu Opovo kao dobrog partnera, a ujedno se zahvalio i svom projektnom timu koji je stručno i kvalitetno pripremio projekte za konkurse.

„Danas je Opština Opovo potpisala tri ugovora kod dva različita sekretarijata i moram da kažem da sam izuzetno zadovoljan i ponosan radom stručnih službi Opštine Opovo, što smo uspeli da nam ovoliki broj projekata bude odobren, kao i Pokrajinskoj vladi što prepoznaje i podržava Opštinu Opovo, kao jednu malu opštinu kojoj je potrebna pomoć viših nivoa vlasti. Podržani smo kod dva konkursa Sekretarijata za poljoprivredu, u pitanju su konkursi za sanaciju i izgradnju atarskih puteva, kao i konkurs za završetak postupka na komasaciji u Barandi, tako da računamo da ćemo ove godine završiti komasaciju u Barandi kao poslednje katastarske opštine na teritoriji naše lokalne samouprave. Takođe, projekat koji nam je u nekoj perspektivi jako interesantan i kojim ćemo se baviti u narednom periodu jeste izrada projektno – tehničke dokumentacije za pešačko – biciklističku stazu Opovo – Baranda gde planiramo da projektom definišemo solarnu rasvetu kao jedan inovativni pristup mobilijara na toj pešačko – biciklističkoj stazi i nastavimo da dodatno unapređujemo našu lokalnu samoupravu, kako, opštom infrastrukturom, tako i nekom energetskom efiksnošću, odnosno zaštitom životne sredine.

Pročitajte još:  Izrada planova razvoja jedinica lokalnih samouprava
NOVI SAD, 16. april 2021 – Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je danas ugovore vredne 34 miliona dinara predstavnicima 36 opština i gradova koji su pravo na sredstva ostvarili na osnovu Konkursa za sufinansiranje izrade planova razvoja jedinica lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine.

Uručenju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije