Markov potpisao novi ugovor u Novom Sadu: Izrada planova razvoja jedinica lokalnih samouprava (video)

16/04/2021

Izrada planova razvoja jedinica lokalnih samouprava

NOVI SAD, 16. april 2021 – Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je danas ugovore vredne 34 miliona dinara predstavnicima 36 opština i gradova koji su pravo na sredstva ostvarili na osnovu Konkursa za sufinansiranje izrade planova razvoja jedinica lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine.

“Važno je naglasiti da su planovi razvoja hijerarhijski najviši dokumenti razvojnog planiranja koji na lokalnom nivou sadrže dugoročne planske projekcije za period od najmanje sedam godina”, poručio je Sofić obraćajući se predstavnicima opština i gradova. On je apelovao da se u procesu njihove izrade moraju uzeti u obzir i stručno obraditi svi ključni aspekti društveno-ekonomske i razvojne politike uz optimalno korišćenje budžetskih sredstava u cilju obezbeđenja održivog rasta i razvoja.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao predsednik opštine Miloš Markov, koji je tom prilikom istakao važnost ovog projekta kojim će se definisati svi ciljevi i prioriteti Opštine Opovo u narednih sedam godina.

Pročitajte još: Kabinet ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština: Donacija za dom za stare u Sefkerinu
OPOVO, 8. april 2021 – Predstavnici Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva, danas su posetili Opštinu Opovo gde ih je primio predsednik opštine Miloš Markov sa svojim saradnicima.

„Danas smo sa Sekretarijatom za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu potpisali ugovor o sufinansiranju za izradu plana razvoja Opštine Opovo i to je nekadašnja strategija održivosti lokalnog razvoja, a sada po novoj terminologiji planira se za period od sedam godina. Mi imamo rok do kraja 2021. godine da usvojimo novi plan razvoja Opštine Opovo za period od 2022. do 2028. godine i mi ćemo ovaj zadatak shvatiti veoma ozbiljno jer ovo je krovni dokument kojim se definišu svi ciljevi i prioriteti naše lokalne samouprave u jednom srednjeročnom periodu od sedam godina. Ja sam s jedne strane izuzetno zadovoljan što smo podržani od strane sekretarijata i što smo dobili veći deo sredstava koja će nam biti potrebna za izradu dokumenta, a sa druge strane, planiram da se maksimalno uključim i posvetim kako bi se formirala kvalitetna radna grupa na nivou naše lokalne samouprave kako bi izradili što kvalitetniji dokument“ izjavio je Markov za Glas Opova nakon potpisivanja ugovora. 

Ovim konkursom Opština Opovo je za realizaciju projekta dobila sufinansirajuća sredstva u visini od milion dinara, sa sopstenim učešćem od 550.000 dinara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije