Inspekcija za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo: Dan planete Zemlje

22/04/2021

Dan planete Zemlje

OPOVO, 22. April 2021 – Danas se širom sveta obeležava se svetski Dan planete zemlje kada se ukazuje na probleme sa kojima se suočava čovek i sveukupni živi svet zbog ugoženost okoline koja nas okružuje.

Ubrzani tehnološki razvoj i nesavesni odnos prema planeti doveli su do  zagađenja voda, vazduha i zemljišta  koje predstavlja opasnost po zdravlje ljudi, životnu sredinu i ugrožava opstanak mnogih živih vrsta.

Naročiti je značaj nesavesnog odlaganja otpada čija količina raste iz godine u godinu i za šta smo odgovorni svi, kao pojedinci i zajednice. Nekontrolisano se formiraju smetlišta na koja se bacaju  različite vrste otpada iz domaćinstva i privrede uključujući komunalni, građevinski, klanični, poljoprivredni, ambalažni otpad, koji može sadržati štetne sastojke kao direktne zagađivače zemljišta i podzemnih voda. Nebezbedno postupanje sa otpadom jeste globalni problem, ali na ovaj način, bacanjem otpada u neposrednoj okolini, najpre ugrožavamo sebe.

Svojom lepotom i jedinstvenošću život obavezuje svakog od nas da činjenjem malih dela kao što su smanjenje otpada i njegovo pravilno usmeravanje, sadnja drveća, štednja struje i vode, možemo dati lični doprinos očuvanju planete i života na njoj.

Srećan Dan planete zemlje. (M.Mitrović)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije