Kabinet ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština: Donacija za dom za stare u Sefkerinu (video)

08/04/2021

Donacija za dom za stare u Sefkerinu

OPOVO, 8. april 2021 – Predstavnici Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva, danas su posetili Opštinu Opovo gde ih je primio predsednik opštine Miloš Markov sa svojim saradnicima.

Nakon održanog sastanka na kojem se razgovaralo o trenutnoj situaciji u opštini, potencijalima za unapređenje i javnom konkursu koji je raspisao Kabinet ministra, zajedno su se uputili u Sefkerin, gde su predstavnici Kabineta uručili donaciju u vidu kompleta kućnih aparata domu za stara lica „Ruža – Jelena“.

Direktor doma Saša Stojilković je goste upoznao sa radom i kapacitetima ustanove, a posebno istakao dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i Domom zdravlja Opovo.

„Želeo bih da se zahvalim ministru što se setio naše ustanove i opštine. Žao mi je što zbog trenutne epidemiološke situacije nismo u stanju da naše goste uvedemo u našu ustanovu i pokažemo čime se mi bavimo i kakvu uslugu pružamo. Međutim, pozivam ih da kad se epidemiološka situacija smiri, ponovo dođu i da ih upoznamo sa našim korisnicima, jer oni vole da se druže i kada ih neko poseti. Hteo bih da izrazim zadovoljstvo što sa opštinom imamo dobru saradnju, kao i sa Domom zdravlja i centrom za socijalni rad Opovo. Svi naši korisnici su vakcinisani, nismo imali zaraženi tokom ove epidemije“, rekao je Stojilković.

Rukovodilac grupe za odnose sa javnošću i protokolarne poslove Kabineta Nevena Spasić kaže da je veoma važno da kontinuirano prate rad nedovoljno razvijenih opština kako bi dali adekvatnu podršku.

„Mi smo danas došli da uručimo donaciju ispred Kabineta za razvoj nedovoljno razvijenih opština domu za stara lica. U pitanju su kućni aparati koji će sigurno poboljšati svakodnevne aktivnosti ali i sam kvalitet života ljudi koji se nalaze u staračkom domu. Našem kabinetu i ministru Novici Tončevu je izuzetno važno da kontinuirano prate rad nedovoljno razvijenih opština ali i da pružimo u svakom trenutku  adekvatnu podršku, bilo da je u pitanju pojedinačna donacija ovakvog tipa ili sprovođenje aktivnosti koje će biti dalje realizovane“ poručila je Spasić.

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo jer su razmatrane konkretne teme bitne za Opštinu Opovo i apliciranja na konkursima.

„Želeo bih da izrazim veliko zadovoljstvo što je Vlada Republike Srbije uspostavila jedan novi modalitet podrške nerazvijenim lokalnim samoupravama kroz ministarstvo bez portfelja za nerazvijene opštine. Danas smo imali sastanak sa predstavnicima tog ministarstva, razgovarali smo o nekim konkretnim temama koje su u interesu za našu opštinu, a usput su obezbedili i određenu opremu za ovaj starački dom. Podržavam ovu akciju i rad ministarstva što je konkurs raspisan već na početku godine, što su ovde danas sa nama i što razmatramo teme koje su bitne za Opštinu Opovo. Nadam se da ćemo imati uspešnu saradnju i dobru realizaciju aktivnosti i u narednom periodu“, izjavio je Markov.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije poseta je bila ograničena samo u dvorišnom prostoru.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije