Dom zdravlja Opovo: Vakcinacija odlično organizovana, dobar odziv građana (video)

April 9, 2021

Vakcinacija odlično organizovana, dobar odziv građana


OPOVO, 9. April 2021 – U opovačkom Domu zdravlja vakcinacija ima dobar odziv i od pre neki dan istovremeno se sprovodi za građane koji su se prijavili preko portala eUprave ili revakcinišu, kao i za one koji dolaze bez prethodne prijave.

Prema poslednjem preseku u Domu zdravlja Opovo zaključno sa 8. aprilom, vakcinisano je 3874 građana, a od toga je 1594 kompletno vakcinisano sa dve doze, što je preko 30 odsto ukupne punoletne opštinske populacije.

U razgovoru sa građanima koji su došli na vakcinaciju saznali smo da organizacija izuzetno dobro funkcioniše, čeka se najviše 15 do 20 minuta, medicinski radnici su izuzetno ljubazni, a u Domu zdravlja kažu da u danima kad je odziv veći otvaraju dva punkta kako se ne bi stvarale gužve.

Pored dobrog odziva građana naše opštine sve je više i građana iz susednih mesta, Glogonja, Čente, Dunavca, pa čak i Borče koji zbog dobre organizacije dolaze u Opovo da se vakcinišu.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Opovo Dragan Ugrinov pozvao je sve one koji se još uvek nisu vakcinisali da to učine u narednom periodu kako bi epidemiju što pre suzbili.


„Tu smo da podržimo sve naše sugrađane koji su došli da se vakcinišu, odnosno revakcinišu, i to ne samo po pozivu preko eUprave, nego i one koji su došli samoinicijativno, što je za pohvalu i pokazuje da svest o značaju i važnosti vakcinacije sazreva polako. Sa ove pozicije i sa ovog mesta želim da poručim sugrađanima. Ja sam se vakcinisao i revakcinisao, pozivam vas, dođite, vakcinišite se jer to je jedini lek i spas da zaštitite prvo sebe, svoje najbliže, porodicu, rođake, prijatelje. Vakcinišite se, pomozimo i sebi i drugima“, poručio je Ugrinov.

U zavisnosti od trenutnog lagerovanja, građani su se do sada mogli vakcinisati sa četiri različite vakcine: Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

pročitajte još i

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih OPOVO, 18. jul 2022 - Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu kod 226 osoba test je bio pozitivan na koronavirus. U Pančevu je bilo 111 pozitivnih, u Vršcu 50, Kovinu 28, Beloj...

Koronavirus: u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih

Koronavirus: u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih

u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih Pančevo, 13. Jul 2022Prema novim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu u utorak 92 osobe su bile pozitivne na koronavirus. U Pančevu su 43 osobe pozitivne, u Vršcu 19, Kovinu 8, Plandištu 8, Opovu...

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan Opovo, 6. April 2022U poslednja 24 sata u Južnom Banatu je registrovano 55 slučajeva koronavirusa, podaci su Zavoda za javno zdravlje Pančevo. U Pančevu su od poslednjeg preseka registrovana 22 obolela, dok ostale...

najnovije

najčitanije