Ministarstvo rudarstva i energetike: Skratiti proceduru dobijanja priključka na elektromrežu

24/03/2021

Skratiti proceduru dobijanja priključka na elektromrežu

BEOGRAD, 23. mart 2021 – Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima NALED-a o efikasnijim procedurama za dobijanje priključka na elektromrežu.

Mihajlović je tom prilikom navela da procedura priključka na električnu energiju, prema analizama Svetske banke, trenutno traje 125 dana, a cilj je da to bude najviše 50 dana.

Veoma je važno za privredu, kao i za potencijalne investitore, da se troškovi, broj procedura i njihovo trajanje smanje i radićemo na tome sa operatorom distributivnog sistema, poručila je potpredsednica Vlade.

Ona je podsetila na to da je Srbija posvećena unapređenju uslova poslovanja i da je dobijanje priključka na mrežu jedan od elemenata koji utiče na ukupno rangiranje Srbije na “Duing biznis listi” Svetske banke.

Ako smo mogli da unapredimo sistem izdavanja građevinskih dozvola, pa smo danas deveti na svetu po tom kriterijumu, nema razloga da nemamo bolju poziciju i u drugim oblastima. Trenutno smo 94. po dobijanju priključka na elektromrežu, a verujemo da možemo biti i 22. ako bi procedure bile efikasnije, naglasila je Mihajlović.

Predstavnici NALED-a predstavili su potpredsednici Vlade i njenom timu rezultate ankete sprovedene među privrednicima i nadležnim organima na lokalnom i republičkom nivou u vezi sa procedurom priključenja na elektromrežu i predlozima da se smanje troškovi i vreme trajanja ove procedure.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije